İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arnavutluk'ta ‘uyuşturucu, özgürlüğün sonu’
Arnavutluk'ta İHH İnsanı Yardım Vakfı, Arnavutluk Polisi Soruşturma Sektörü ve Arnavutluk Yeşil Hilal Vakfı iş birliğinde Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından, "Uyuşturucu, özgürlüğün sonu" konulu panel düzenlendi.
Arnavutluk, Balkanlar 29.04.2017

Başkent Tiran'da düzenlenen "Uyuşturucu, özgürlüğün sonu" konulu panele; İHH temsilcileri, Tiran Yunus Emre Enstitüsü yöneticileri, Arnavutluk emniyet yetkilileri ve öğrencilerin katıldı. Panelde; gençlerin ve ailelerinin uyuşturucu kullanımı, uyuşturucuya erişimi engelleme, kullanıcılara tıbbi destek verme, kamuyu bilgilendirme araçlarını kullanma, resmi makamlarla iş birliği ve halkın bilinçlendirilmesi konuları ele alındı.

Panelin düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Demirbaş, bu konu üzerine tartışılacak çok şeyin olduğunu vurguladı.

whatsapp-image-2017-04-29-at-18.00.58.jpeg

“Amacımız, gençleri ve aileleri bilinçlendirmek”

Uyuşturucunun küresel bir sorun haline geldiğine işaret eden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, "Dünyada 250 milyon kişi hayatından en az bir kere uyuşturucu kullanmıştır. Gençlerin maruz kaldığı riski unutmayalım. Balkan ülkelerinde gençler uyuşturucu kullanımın hedefindedir, yani ciddi risk altındalar. Burada temel amacımız gençleri ve onların ailelerini bilinçlendirmek" diye konuştu.

Uyuşturucuyla mücadelede hükümet, STK'lar ve medyanın iş birliğinin önemine dikkati çeken Arnavutluk Yeşil Hilal Vakfı İcra Müdürü Endrit Reka da, "Uyuşturucuyla mücadele çabalarına katılan ünlüler, toplum üzerinde belli bir etkiye sahip olduğundan önemlidir. Ancak ne yazık ki, ülkemizde bunun yasallaşmasına dair çabaların olduğunu görüyorum. Siyasi veya kamusal alanda görev alanlar söz konusu olduğunda durum daha da kötüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Balkanlar’da 6 ülkede çalışma yürütülüyor

Uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinçlendirme programları Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan(Sancak), Arnavutluk, Kosova ve Makedonya’da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ilk tanıtım toplantısı Bosna Hersek’in en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti olan Saraybosna’da gerçekleştirilmişti.

Uyuşturucu ile mücadelede hedefler

  • Öncelikli hedef gençleri ve aileleri bilgilendirmek.
  • Gençlerin uyuşturucuya ulaşmalarını engellemek.
  • Uyuşturucu kullanmaya başlayanların ve bağımlı insanların tedavilerine yardımcı olmak.
  • Medya dünyası, sanat dünyası ve sporcuların bu mücadeleye destek vermesinin önemine dikkat çekmek.
  • Mücadelenin daha sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için devlet ve sivil toplum işbirliğinin sağlanması.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023