İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Azerbaycan’da minare açılışı
İHH İnsani Yardım Vakfınca, Azerbaycan’ın Zakalata bölgesine bağlı Fındıklı Köyündeki Cuma Mesciti’ne minare yaptırıldı.İHH İnsani Yardım Vakfınca, Azerbaycan’ın Zakalata bölgesine bağlı Fındıklı Köyündeki Cuma Mesciti’ne minare yaptırıldı.
Azerbaycan 15.10.2015

Yapımına Ağustos ayında başlanan minarenin açılışı Kurban çalışması için bölgeye giden ekiplerin katılımıyla gerçekleştirildi.

2012 yılının mayıs ayında Zakatala’da yaşanan depremin ardından bölgede kuru gıda dağıtımı yapan İHH ekiplerince bölgede Azeri, Ahıskalı, Lezgi, Avar, Tat ve s. gibi irili ufaklı 50den fazla azınlık yaşadığı tespit edildi.

Yine bir Ramazan ayında bölgede yardım çalışması yapan İHH ekiplerine, çoğunluğunu Ahıskalıların oluşturduğu Fındıklı Köyünde Cuma Mesciti imamı Abdu Amca “Mümkünse camimiz için bir minare yaptırın, ezanımızı daha uzaklara duyuralım. Gelen geçen yolcularda burada bir camı olduğunu görsün, bilsin, ibadetlerini rahatlıkla eda edebilsinler” talebi oldu. Bunun üzerine harekete geçen İHH, 2014 yılı Ağustos ayında minare inşaatına başlandı.



Kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan minarenin açılışı İHH Kurban 2015 çalışması kapsamında bölgeye giden ekibimiz tarafından gerçekleştirildi.

Abdu Amca yapılan çalışmalar için tüm bölge adına İHH’ya ve Türkiye’ye selam ve dualarını iletti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024