İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Azerbaycan’da şehit aileleri ve gaziler için iftar programı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Ağdam ilinde şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi.
Azerbaycan 30.04.2022

Ağdam'ın Guzanlı kasabasında düzenlenen programa şehit ve gazi yakınları, Türkiye'nin Gence Başkonsolosu Zeki Öztürk, İHH Orta Asya ve Kafkasya Sorumlusu Muhammed Hamza Nedimoğlu ve Ağdam valiliği yetkilileri katıldı.

7.jpg

Başkonsolos Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin Azerbaycan'la dayanışmasından bahsetti, savaş sonrasında imzalanan Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerin her alanda en üst düzeye çıkarıldığını belirtti. Karabağ Savaşı’nda şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Öztürk, gazilere de hayırlı ömür temennisinde bulundu.

12.jpg

İHH’ya teşekkür

Öztürk, İHH’nın 1992 yılından bu yana faaliyette bulunduğunu ve önemli çalışmalarda gerçekleştirdiğini belirterek, “İyilik her zaman her yerde sloganıyla çalışan ve kardeşliğimize bir tuğla koyarak bizleri bu güzel iftar sofrası etrafında Ağdamlı şehit yakınları ve gazi kardeşlerimizle bir araya getirdiği için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 ihhdan-azerbaycanda-sehit-aileleri-ve-gaziler-.jpg

5 ev, 1 sağlık ocağı ve 1 okul yenilendi

İHH Orta Asya ve Kafkasya Sorumlusu Muhammed Hamza Nedimoğlu da 1. Karabağ Savaşı'na en çok şehit veren ilin Ağdam olduğunu, iftar programı için bu bölgeyi bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. Ağdam'da 5 vatandaşın evini, bir sağlık ocağı, bir okul ve bir su deposunu tamir ettiklerini bildiren Nedimoğlu, "İHH olarak Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Guzanlı kasabasının yanı sıra Ağdam'ın Hındıristan köyünde de İHH tarafından şehit aileleri ve gaziler için iftar verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024