İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş unutulmadı
Afganistan'da geçirdikleri elim bir uçak kazası sonucu şehadete yürüyen Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, vefatlarının 7’nci yılında kabirleri başında dualarla anıldı.
Afganistan 17.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardım faaliyetleri kapsamında Afganistan’da şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş kabirleri başında anıldı. Edirnekapı Şehitliği’nde şehadetlerinin 7. yıl dönümünde anılan şehitlerimiz, Afganistan’da geçirdikleri elim bir uçak kazası sonucu 2010 yılında şehit olmuşlardı. Çok sayıda İHH çalışanı ile birlikte şehit yakınlarının da katıldığı anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp şehitler için edilen dualarla son buldu.

5.jpg

Mavi Marmara şehitleri ve Metin Yüksel unutulmadı

Afganistan şehitlerini anan ziyaretçiler ardından Mavi Marmara şehitlerinden Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım’ı da ziyaret ederek dualar etti. Ziyarette, hemen orada bulunan şehit Metin Yüksel’e de dua edildi.

8.jpg

Yetimhane projesi için bölgeye gitmişlerdi

Yazar ve dava adamı Bahattin Yıldız, İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş ile birlikte bir yetimhane projesine bakmak 2010 yılının Mayıs ayında Afganistan’da çalışıyorlardı. İkilinin bindiği uçak, Kunduz’dan Kabil’e dönerken Salang geçidine düşmüştü. Aynı uçakta İHH’nın partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş da bulunuyordu.

6.jpg

Şehitlerimizin adını taşıyan eserler

- Kenya’da Faruk Aktaş Duksisi (Geleneksel Kur’an kursu) 100 kişiye hizmet veriyor.

- Kenya’da Bahattin Yıldız Duksisi… Dadaab Kampı’nda yapılan bu duksiler kamptaki tek kalıcı yapı olma özelliğini taşıyor.

- Sri Lanka’da Cevdet Kılıçlar ve Faruk Aktaş Sağlık Ocağı, sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bu ülkede halka hizmet veriyor.

- Afganistan’ın başkenti Kabil’de her türlü donanımın mevcut olduğu 100 kişilik Şehitlerimizin adını taşıyan Bahattin Yıldız - Faruk Aktaş - Aynuddin Yoldaş ve Ahmet Iqbal Yoldaş adına yaptırılan, Şehitler Yetimhanesi önümüzdeki dönemde hizmet verecek.

- Kamerun’da Bahattin Yıldız Su kuyusu hizmete açıldı, bir su kuyusunun yapımı devam ediyor. Ayrıca Somali’de iki kuyu açıldı ve hizmet veriyor. Tüm su kuyuları 15.000 civarında insana hizmet veriyor.

- Bahattin Yıldız adına Tanzanya’nın Zanzibar kentinde 250 çocuğun devam ettiği bir ilkokul inşa edildi, faaliyete devam ediyor.

tek.jpg

Bahattin Yıldız Kimdir?

1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var.

“Sadece merhamet götürüyoruz”

1982'de Afganistan'dan ayrılırken gözyaşlarıyla "Hoda hafız biraderanı mücahidan! (Allah'a emanet olun mücahit kardeşlerim)" diyen yazar Bahattin Yıldız, yayınladığı tüm kitaplarında Afganistan'ı ve şehadeti yazmıştı...

Bahattin Yıldız, Türkiye’nin durumunu şöyle özetliyordu:

“Bir zamanlar biz üç kıtaya adalet ve merhamet götürüyorduk. Şimdilerde ise sadece merhamet götürebilir olduk. Rabb'im adalet götürebildiğimiz günleri tekrardan nasip eylesin...”

7.jpg

Faruk Aktaş kimdir?

1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesinden mezun oldu. Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu bulunuyor. Şehadetinden 6 ay önce İHH’da çalışmaya başlamıştı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İnceliği, fedakârlığı ve alçakgönüllülüğü ile tanınan Faruk Aktaş, örnek bir dost timsaliydi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023