İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Batman’da yer sofrasında 1000 kişiye iftar
Ramazan ayı boyunca, Türkiye'nin 25 ilini gezerek yerel güzellikleri iftar sofralarına taşımayı hedefleyen İHH, 5. durağı olan Batman’da 1000 kişiyi aynı sofrada ağırladı.
Türkiye 15.07.2013

İlgili Haber: İftar Tırı güzergahı

İHH, gezici iftar tır’ı ramazan ayının bereketini illere taşımaya devam ediyor. Gaziantep’ten yola çıkan gazici iftar tır’ı, 5. durağı olan Batman’da 1000 kişiye iftar verdi. Batman Öğretmenevi’nin önünde iftarlık yemeklerini alan Batmanlılar, iftarlarını Öğretmen evinin bahçesine kurulan yer sofrasında açtı.

7’den 70’e Batmanlıların ilgi gösterdiği iftara Batmanlı yetim öğrencilerde katıldı. İftar öncesi kısa bir selamla konuşması yapan İHH Batman Şube Başkanı Zeki İslamoğlu, davetlilere teşekkür ederek şunları kaydetti. Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın üst doruklara ulaştığı bir aydır. Böyle bir mübarek ayda bizlerde zengini, fakiri aynı yer sofrası etrafında buluşalım diye böyle bir organizasyonu yaptık. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi. İslamoğlu sonrası kısa bir selamlama konuşması da gezici iftar tır’ı koordinatörü ve İHH Teşkilatlanma Anadolu Koordinatörü Hasan Sancak yaptı.

İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Sancak:

‘ 25 ilde iftar verecek olan gezici iftar tırımız bugün Batman’da. Türkiye dahil dünyanın 81 ülkesinde olan İHH ekipleri, başta Suriye, Mısır, Bangledeş olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Müslüman kardeşlerimize iftar sofrası kurmakta. Bu bağlamda sizlerden de zulüm altında olan kardeşlerimize dua bekliyor tuttuğunuzun oruçların kabul olmasını diliyorum’ dedi. Yer sofrasında açılan iftardan Batmanlılar memnuniyetini dile getirdi.

Gezici İftar tır’ı Batman’dan sonra Van’a doğru hareket etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024