İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bayram birlikte güzeldir
Hayırsever halkımızın destekleriyle bu Ramazan’da da yüzümüzün akıyla çıktık. Sizden aldığımız emanetleri ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve kimsesizlere ulaştırdık. Savaş, işgal ve doğal afet gibi kri
Türkiye 08.09.2010

11 ayın sultanı Ramazan ayı biterken geride rahmet ve bereketle dolu günler bıraktı. Ramazan’da yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri yaşandı. İftar yemekleriyle, teravih namazlarıyla insanların kaynaşması sağlandı.

Ramazan’a “Birlikte Dünya Değişir” sloganıyla giren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırsever Türkiye halkının destekleriyle dünyada 61 ülke ve bölgede Türkiye’de ise 60 farklı ilde yüzbinlerce kişiye ulaştı. Kumanya dağıtımları, toplu iftar yemekleri, bayramlık elbise ve eğitim yardımlarıyla yoksulun ve yetimin yüzünü güldürdü.

Savaş ve kriz bölgeleri Filistin, Irak, Lübnan, Filipinler Moro, Patani ve Afganistan’da mülteci ailelere yardım edildi. Ramazan’a sel afetiyle giren dost ve kardeş Pakistan halkının yaraları sarılmaya çalışıldı. Afetzede ailelere acil yardım malzemeleri dağıtıldı. Pakistan’da ayni ve nakdi toplam 10 milyon TL’lik yardım yapıldı. Suriye, Ürdün ve Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarında Ramazan sevinci yaşatıldı.

İftar yemekleri

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde ve yurt dışında 100 bin kişiye iftar yemeği verdi. Yurt içinde 66 farklı ilde yoksul ailelere 25 bin 500 adet kumanya paketi dağıtıldı. Yurt dışında ise 61 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine 35 bin adet kumanya paketi dağıtıldı.

 

Yetimin yüzü güldürüldü

Yurtdışında 28 ülke ve bölgede 10 bin yetim ve yoksul çocuğa bayramlık elbise alınarak kırtasiye yardımı yapıldı. Türkiye’de ise 18 ilde 3 bin yetim giydirildi. 2 bin yetime ve yoksul çocuğa da kırtasiye yardımı yapıldı.

Türkiye’deki mülteci ailelere yardım

İstanbul’da sığınmacı statüsünde bulunan Çeçen, Uygur, Ahıskalı, Iraklı, Özbek ve Afrika kökenli 950 mülteci aileye toplam 250 bin TL nakdi yardım yapıldı. Ayrıca Türkiye’de bulunan yoksul ailelere de nakdi yardım yapıldı.

Zekat ve fitreler dağıtıldı

Hayırseverlerin vakfımıza bağışlamış olduğu zekat ve fitre bağışları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Onların da Ramazan bayramına hazırlıklı girmeleri sağlandı.

Böylelikle hayır ve dualarınızla, desteklerinizle bir Ramazanı daha geride bıraktık. Allah yardımlarınızı kabul etsin. Bayramınız mübarek olsun. Yeryüzünde savaşların, işgallerin olmadığı nice Ramazanlara…

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024