İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bilecikli öğrencilerden yetimlere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile başlattığı 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasına Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Fen Lisesi öğrencilerinden destek geldi.
Türkiye 10.12.2013

Savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle Türkiye'de ve dünyada babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetimlerin günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler tarafından karşılanmasını, bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesini hedefleyen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası yetimlere umut olmaya devam ediyor.

Bilecik’te Bozüyük Fen Lisesi’nin 7 ayrı sınıfında okuyan öğrenciler bir araya gelerek okullarındaki her sınıfa İHH’nın Yetim Destek Kolisinde gönderdiği yardım kutularını dağıttı. Kampanyayı tanıtmak için okullarını afişlerle donatan öğrenciler arkadaşlarını da harekete geçirerek "cömertlik kutusu” kurdu. Öğrenciler topladıkları yardım ile 7 yetim çocuğa sponsor oldu.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetişmelerine katkıda bulunan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası ile daha fazla yetime destek sağlanması ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılması hedefleniyor.
 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Vanlı öğrencilerin katkılarıyla Gazze’de 9 yardım projesi
Vanlı öğrencilerin katkılarıyla Gazze’de 9 yardım projesi
Van İHH ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde Gazze’ye yardım organizasyonu gerçekleştirildi. Okullarda düzenlenen programlardan elde edilen gelirle Gazze’de 9 farklı alanda insani yardım çalışmalarında bulunuldu.
20.01.2026
Kocaeli'de 12’nci Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi
Kocaeli'de 12’nci Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi’nin düzenlemiş olduğu 12’nci Yetim Dayanışma Gecesi, Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte elde edilen tüm gelir, Filistinli yetimler için kullanılacak.
Kocaeli, Yetim
21.12.2024
Bangsamoro’da Hatice Cemil Atay Eğitim Merkezi açıldı
Bangsamoro’da Hatice Cemil Atay Eğitim Merkezi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangsamoro’da, Hatice Cemil Atay Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bin 868 metrekare olarak inşa edilen Hatice Cemil Atay Eğitim Merkezi, bölgedeki yetimlere barınma, eğitim ve ibadet olanakları sağlayacak geniş bir eğitim merkezi olarak hizmete açıldı.
29.11.2024