İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bilecik’te Suriye Türkmenleri için yardım kampanyası
Bilecik İnsani Yardım Derneği tarafından Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine insanı yardım çalışması, Bilecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları desteği ile başladı.
Suriye, Türkiye 03.12.2015

Bilecik'te, Bilecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine "İnsani yardım" kampanyası başlatıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan basın toplantısına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım ve diğer ilgililer katıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplantıda, Suriye'deki iç savaş içerisinde, dışarıdan Rusya'nın müdahale etmesinin ve özellikle sivillere saldırıda bulunmasının insanlık adına utanç duyulacak bir durum olduğunu kaydetti.

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da Müslümanların acısının, gözyaşının ve kederinin bugün sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiğini belirterek, dün Filistin'de, Çeçenistan'da, Irak'ta ve Libya'da, bugün de Yemen'de, Myanmar'da, Arakan'da, Doğu Türkistan ve Suriye'de Müslümanların ateşin içerisine atıldığını anımsattı.

Müslümanların üzerine, evine, mescidine, ekmek fırınına ve hastanelerine, hatta yetimhanelerine gökten üç elma yerine yüzlerce bomba düştüğünü belirten Yıldırım, "Sınırımızın hemen dibinde diğer Müslüman kardeşlerimiz gibi Suriye Türkmenleri ve Bayırbucak Türkmenlerinin resmen yok edilmek isteniyor. Bu millet buna asla izin vermeyecektir. Lazkiye Türkmenleri, Bayırbucak Türkmenleri, birilerinin sıcak Akdeniz kıyılarına hakim olma arzusu uğruna asla feda edilemez. Bin yılık ata toprağını savunan kardeşlerimize bugün biz, tam da şu zamanlarda destek çıkmak zorundayız. Bu bizim inanmışlığımızın, tarihimizin, ahde vefamızın her şeyden öte kardeşlerimizin gereğidir."

Yıldırım, nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin açılan hesap numarasına yatırabileceğini, giyim ve kuru gıda yardımlarının da Seven Pasajı'nda hazırlanan depoya teslim edilebileceğini sözlerine ekledi. Ayrıca, Yağcı, yardım kampanyasına 100 çuval un bağışında bulundu.

Yardım için;

Yardımların ise, Bayırbucak İnsani Yardımı adına Bilecik Kuveyt Türk Şubesi "10054344-3" hesap nosuna veya "TR140020500001005434400003" IBAN nosuna yapılabileceği bildirildi. Hesaba belli ücretler karşılığında un, bot, mont, atkı bere eldiven, battaniye, bebe bisküvisi, mama yardımı yapılabileceği hatırlatıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024