İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Bir yetimi de sen sevindir”
Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), 14-20 Mart 2011 tarihleri arasında yetim sponsorlarıyla birlikte gerçekleştirilecek olan Lübnan’daki 1000 yetimi giydirme projesine destek olmak amacıyla “Bir ye
Türkiye 04.03.2011

Kule Site’de gerçekleştirilen program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra AYDER Bayanlar Birimi Başkanı Zehra Erdim açılış konuşmasını yaptı. Erdim konuşmasında yetimlerin yaşamları ve ihtiyaçları hakkında davetlilere bilgi verdi. Erdim ayrıca AYDER ve İHH’nın yapacakları projeleri de anlattı.

Programa katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Dede ise konuşmasında, İHH’nın genel çalışmaları ile yetim çalışmalarını örneklerle anlattı. Dede, bir yetimin 70 TL ile bütün ihtiyaçlarının karşılanabileceğini ifade ederken hanımların evde yapacakları çok küçük tasarruflarla bir yetimin bakımını üstlenebileceğini kaydetti. Yavuz Dede,  ‘‘Bir kimsenin bir yetime bakabilecek gücü olmasa bile çevresindeki arkadaşlarıyla beraber yardımlaşarak bir yetimin sponsorluğunu üstlenebilir, bir yetimi sevindirebilir’’ diye konuştu.

Program salonda bulunan ve 1 sene boyunca bir yetimin bütün ihtiyaçlarını karşılayan yetim sponsorlarına teşekkür plaketleri takdim edilerek son buldu.

Yetimleri anlatan resim sergisi açıldı

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) ayrıca Konya’da şehitleri anlatan bir resim sergisi açtı. Sergide 32 yıl önce şehit edilen Metin Yüksel ile Mavi Marmara şehitlerinin yanı sıra farklı coğrafyalardaki şehitlerin fotoğrafları ve hayat hikayeleri yer aldı. Kayalıpark meydanında düzenlenen sergi 7 Mart 2011 Pazartesi tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024