İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Birinci yılında Afganistan şehitlerimizi dualarla andık
Geçtiğimiz yıl Afganistan’da meydana gelen uçak kazasında şehit olan İHH Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş, İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ile İHH partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal
19.05.2011

Hindikuş dağlarında yaşanan uçak faciasının 1. yıldönümünde düzenlenen program Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe şehitlerin aileleri, dostları ve sevenleri katıldı. Gece, Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş adına hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı. Katılımcılar sinevizyon gösterimleri sırasında duygusal anlar yaşadı.

Sinevizyon gösterimlerinin ardından konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş’ın hayatlarını mücadeleye adadıklarını söylerken şehadetin onlara Afgan dağlarında nasip olduğunu söyledi. Yıldız ve Aktaş’ın birbirine çok benzediğini belirten Bülent Yıldırım şunları söyledi: ‘‘Her ikisi de kendilerini davalarına adamış çok değerli insanlardı. Birbirlerine çok benzerlerdi. Ruh ikizi gibiydiler. Ne zaman Bahattin Yıldız’ı anlatsam Faruk’u anlatmış gibi oluyorum, Faruk anlatsam Bahattin ağabeyi anlatmış gibi oluyorum. Bahattin ağabey ömrünü Afgan dağlarında geçirdi. En büyük isteği orada şehit olmaktı. Ve öyle de oldu. Faruk sürekli mütebbessim duruşuyla takdir ettiğimiz bir kardeşimizdi. Gazze’ye yapılan kara konvoyu sırasında ondan memnun olmayan yoktu. İkisi de şehit mertebesindedirler inşallah.’’

Yıldırım’ın ardından Faruk Aktaş’ın ağabeyi Sacit Aktaş ve Bahattin Yıldız’ın oğlu Zahid Yıldız birer konuşma yaptı. Afganistan’dan gelen şehit Ahmet İkbal’in babası Tahir ikbal de oğlunu anlatan bir konuşma yaptı.

Aktaş ve Yıldız’ın arkadaş ve öğrencilerinden bazıları da yaptıkları konuşmalar ile eski anıları yadettiler. Afganistan’dan gelen yetim çocukların ezgileri ile devam eden program Türkiyeli gençlerin marşları ve yapılan dua ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024