İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
BM İnsani İletişim Ağları ve Partnerlik Haftası
İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, Uluslararası Gönüllü Kuruluşlar Konseyi (ICVA) tarafından organize edilen “Yerelleşme ve Daha Kapsamlı Bir İşbirliği” paneline katılarak bir sunum gerçekleştirdi.
Avrupa 11.02.2020

 ICVA, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) İnsani İletişim Ağları ve Partnerlik Haftası'nda (HNPW)  “Yerelleşme ve Daha Kapsamlı Bir İşbirliği' konulu bir oturum organize etti. Oturumda, İHH İnsani Yardım Vakfı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Talha Keskin bir sunum gerçekleştirdi.

Panelde; Türkiye, Endonezya ve Çin'deki insani yardım kuruluşlarının uluslararası insani yardım sistemine katkısı ele alındı. Avrupa dışındaki ülkelerdeki uluslararası yardım kuruluşlarının kriz bölgelerine nasıl yardım ulaştırdıkları; yerel topluluklar ve aktörler ile nasıl etkileşime geçtikleri ve partnerlik kurdukları; uluslararası insani yardım aktörleri ile nasıl ilişkiler geliştirdiklerine değinildi.

f0166399-8cfd-4f8b-8e0f-f7673d587f99.jpeg

Cenevre'de düzenlenen İnsani İletişim Ağları ve Partnerlik Haftası'na ayrıca İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın ve İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı da katıldı.

İnsani İletişim Ağları ve Partnerlik Haftası her yıl Cenevre’de

İnsani İletişim Ağları ve Partnerlik Haftası, OCHA tarafından BM ajansları, sivil toplum kuruluşları, kalkınma ajansları ve özel sektör temsilcileri arasında işbirliğini arttırmak amacıyla her yıl Cenevre'de düzenleniyor.

İHH, 3 yıldır ICVA’ya üye

ICVA, insani prensipleri güçlendirmeyi, sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini arttırmayı, devletlerin ve Birleşmiş Milletler'in insani yardım politikalarının savunmasız insanlar lehine şekillendirilmesini hedefleyen Cenevre merkezli bir çatı kuruluşu. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 2018 yılından bu yana ICVA üyesidir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023