İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehitlerin cenazeleri Türkiye’ye getirildi
Afganistan’da şehit olan Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi. İki şehidin cenaze namazı yarın Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılınacak.
Afganistan, Türkiye 27.07.2010

Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde düşen uçakta şehit olan İnsan ve Medeniyet Hareketi öncülerinden İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi.

Afganistan Hava Yollarına Ait uçakla getirilen cenazeleri şehitlerin aileleri ve İHH çalışanları karşıladı. Bahattin Yıldız’ın çocukları Enes, Mustafa ve Sümeyre Yıldız ile Faruk Aktaş’ın eşi, ağabeyleri Cengiz, Yusuf, Cahit Aktaş, ablaları Fatma, Ferizede, Emine ve Pakize Aktaş cenazeler uçaktan indirildiğinde gözyaşlarına boğuldu.

Uçaktan alınan cenazeler daha sonra Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü.

Bahattin Yıldız ile Faruk Aktaş'ın cenaze namazları yarın Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılınacak. Cenazeler Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, bir yetimhane projesi için Afganistan’a gitmişlerdi. 17 Mayıs 2010 tarihinde Kunduz bölgesinden başkent Kabil’e dönerken uçakları Salang geçidine düşmüştü. Uçağın enkazına yoğun kar ve sis yağışı yüzünden dört gün sonra ulaşılabilmişti. Uçak parçalandığı için cesetlerin kimlik tespiti süreci uzadı. DNA testiyle kimlikler tespit edildikten sonra cenazeler, ailelere kazadan üç ay sonra teslim edildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH yetimler için 160 bin fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında 22 ilde 160 bin fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025