İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bolivyalı Müslümanların mezarlık ihtiyacı
Bolivya’da mezarlığı bile olmayan Müslümanlar, Türkiye’deki yardımseverlerden destek bekliyor.
Bolivya 30.10.2013
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, 2013 Kurban organizasyonu kapsamında gittiği Bolivya’da 50 küçükbaş hayvan kesti.

 Binden fazla Müslümanın yaşadığı Bolivya’da 400 sene önce İspanyol işgali sırasında izleri silinen İslamiyet 1974’te Filistin’den gelen Mahmud Amer Abusharar ile yeniden canlanmış.

Mahmud Abusharar’ın öncülüğünde Filistinli, Bangladeşli, Pakistanlı Müslümanların Santa Cruz’da kurduğu bir de İslam Merkezi var. “Centro İslamico Boliviano” adlı merkezin bir çok şehirde de faaliyeti bulunuyor.

 

ÜLKEDEKİ İLK VE TEK İSLAM MERKEZİ
İslam Merkezinin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Mahmud Amer Abusharar’in oğlu İsa Amer, “burada cuma ve bayram namazlarını kılıyoruz. Çocuklar için bayram eğlenceleri düzenliyoruz. Evleneceklerin dini nikâhlarını yapıyoruz, akika kurbanı kesiyoruz. Spor faaliyetlerimiz var, kurban kesiyoruz, Ramazan’da teravih kılıyoruz, iftar yemekleri düzenliyoruz. Müslümanların zekâtını topluyor, İslami konularda eğitici seminerler düzenliyoruz. Okullarda ve üniversitelerde dava faaliyetleri yapıyoruz” diye konuştu.

 

ÜLKEDE MÜSLÜMAN MEZARLIĞI YOK
İsa Amer’in babası Mahmud Amer Santa Cruz şehrinin dışında yıllar önce geniş bir arazi satın almış. İsa da bu yeri Müslümanların ülkede bir mezarlığı olmadığı için mezarlık yapmaya karar vermiş. Mezarlığın hemen yanına içinde gasılhane ve bekçinin kalacağı bir yerin olduğu kompleksin inşasına başlanmış ancak projenin maliyetinin 23 bin doları bulması nedeniyle inşaat yarım kalmış. Bolivya’da gereken parayı bulamayan İsa, kurban organizasyonu için bu ülkeye giden İHH ekibi aracılığıyla Türkiye’deki yardımseverlere mezarlık inşası için destek çağrısında bulundu.

 

TÜRK, KÜRT, ARAP VE DİĞERLERİNİN ADI TURCOS
Çoğu Bolivyalı Türkler ve Araplar arasında bir fark görmüyor ve hepsini geçmişteki Osmanlı Devleti ülkeleri ve sakinleri olarak Turcos adıyla biliyor. Türk, Kürt, Arap ve diğerleri, hepsi Turcos olarak isimlendiriliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024