İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bolivya İslam Toplumu Kongresi
İHH’nın desteği, Asociacion İslamica de Bolivia ve Centro İslamico Boliviano işbirliği ile Bolivya’nın başkenti La Paz’da bulunan Mescid As Salam’da “Bolivya İslam Toplumu Kongresi” gerçekleştirildi.
Bolivya, GüneyAmerika 04.02.2020

Bolivya Müslümanları için yıllık bir istişare programı ortamı sunan “Bolivya İslam Toplumu Kongresi”, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın desteği, Asociacion İslamica de Bolivia ve Centro İslamico Boliviano işbirliği ile başkent La Paz’da bulunan Mescid As Salam’da icra edildi. Programda Santa Cruz, Potosi, Ororu, Sucre, Cochabamba ve La Paz şehirlerinden 60’ın üzerinde kadın ve erkek katılımcılar hazır bulundu. Kongre öncesinde Türkiye Cumhuriyeti La Paz Büyükelçisi Serap Özçoşkun ziyaret edildi ve kendisine yapılacak program ile İHH’nın kıtadaki çalışmaları hakkında bilgi verildi.

buyukelci-serap-ozcoskun-ziyareti-kopya-kopya.jpg

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen programın ana konusu “Toplumda İslami Ahlak ve Örneklik” oldu. 3 gün süren programda ayrıca “Vatandaşlık Yükümlülükleri, Dürüstlük ve Samimiyet, Tesettür, Müslümanların Latin Amerika’ya katkısı, İslami Davette Kardeşliğin Önemi, İslam’da Hz. İsa, Bolivya’da Sosyal Aktivitelerin Davaya Katkısı, Komşuluk İlişkileri, İman’ın Önemi, Müslümanın Aile Ortamı” gibi konu başlıklarında farklı sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

3-takdim.jpg

İslam dininin öğrenilmesi açısından kongrenin önemi

İHH adına programa katılım sağlayan İHH Latin Amerika Temsilcisi Mehmet Çelik, vakfın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Sunumunda Mehmet Çelik, tüm Latin Amerika’da olduğu gibi Bolivya’da da azınlık olarak yaşayan Müslümanların yılda bir kez gerçekleştirdikleri programın son derece önemli olduğunu vurguladı. Çelik, “Kongremiz, İslam dininin öğrenilmesi açısından katılımcılarımıza güzel imkanlar sunuyor. Ayrıca katılımcıların diğer şehirlerdeki Müslümanlarla tanışmasına ve oralarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak tecrübe paylaşımında bulunmalarına fırsat veriyor” dedi.

2-sertifika.jpg

Program sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi, bayanlar için Türkiye’den bir hayırseverin gönderdiği başörtüler hediye edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023