İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna Hersek'te Suriyelilere yardım kampanyası
İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Bosna Hersek'te Suriyeli savaş mağdurları için "Bosna Hersek Suriye Halkının Yanında" isimli yardım kampanyası başlatıldı.
Bosna-Hersek, Suriye 21.09.2017

Saraybosna Müftülüğü ile Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu, Suriyeli savaş mağdurları için "Bosna Hersek Suriye Halkının Yanında" isimli yardım kampanyası başlattı.

Emmaus tarafından ülke genelinde birçok müftülüğün ardından Saraybosna Müftülüğünde de başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılacak. Başkent Saraybosna'da düzenlenen basın toplantısıyla resmi olarak başlatılan kampanya, 30 Eylül'e kadar sürecek.

osman-atalay.jpg

“Yardımlar devam etmeli”

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, basın toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye halkının 7 yıldır büyük bir trajedi yaşadığını anımsatarak "Suriye halkını, en iyi Bosna halkı anlayabilir çünkü adeta Suriye'de Bosna'nın kaderi yaşanıyor" dedi. 22 milyonluk Suriye nüfusunun yaklaşık 15 milyonunun evini terk etmek zorunda kaldığını belirten Atalay, "Yaklaşık 7 milyon kişi Suriye'yi terk etti. Bu 7 milyonun 3 milyonu Türkiye'de yaşıyor. Geri kalan sığınmacıların 1 milyon 700 bini Lübnan'da, 1 milyon 400 bini Ürdün'de yaşıyor. Avrupa'ya göç edenler var, 866 bin insan Avrupa'da. Mısır, Irak ve diğer ülkelere de dağıldılar" diye konuştu.

Ülkenin zarar gören altyapısını ayağa kaldırmak için benzer insani yardım kampanyalarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Atalay, sivil toplum kuruluşlarının Suriyelilere yardım eli uzatmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

muftu.jpg

“Zor zamandaki yardımın ne demek olduğunu iyi biliyoruz”

Saraybosna Müftüsü Enes Ljevakovic de bugün başlatılan yardım kampanyasıyla sonbahar ve kış aylarını zor geçirecek Suriyeli sığınmacılara yardım etmeyi hedefledikleri anımsatarak "Hicri yılbaşıyla böyle bir yardım kampanyası başlatıyoruz" dedi. Ljevakovic, Saraybosna Müftülüğüne bağlı tüm cami ve cemaatlerin kampanyaya katılacağını belirterek "Bizler dayanışmanın, zor zamanlarda uzatılan yardım elinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

ic-foto.jpg

936 ton yardım

Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumundan Elmedin Skrebo da gerek ülke genelindeki müftülüklerle gerek tek başına yürüttükleri yardım kampanyaları kapsamında aralık ayından bu yana Suriyelilere 936 ton yardım malzemesi ulaştırdıklarını kaydetti.

4 konvoy yolda

Bosna Hersek'ten bugüne kadar Reyhanlı'da bulunan Suriyeli sığınmacılara 4 konvoy yardım gönderildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024