İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna’daki Gorajde Mescidi camiiye dönüştürülüyor
İHH, Bosna Hersek’in Gorajde şehrindeki Gorajde Mescidi2nin camiye dönüştürülmesi için proje başlattı.
Bosna-Hersek 05.06.2014

Yaşanan savaşta her zaman Bosna halkının yanında olan İHH İnsani Yardım Vakfı, günümüzde de çeşitli projelerle Bosna Hersek’in kalkınması için maddi ve manevi olarak destek veriyor.



Gorajde şehrinde geçen ay hayata geçirilen projede bunlardan birisi.

Bölge halkının türlü zorluklarla inşa ettiği Gorajde Mescid’inin ibadete açılışından 8 yıl sonra camiye dönüştürülmesi için ilk adım atıldı. Bağışçılarımızın desteğiyle Bare mahallesinde yaşayan halk, mescidin yanında bir minare yaptırdı. Uzun zamandır camiinin iç mekânında olan sıkıntılar, bölge halkının maddi olarak yaşadığı zorluklardan dolayı giderilememişti.

Yapılacak olan düzenlemeyle kadınlar mahfili ve camii mihrabı onarılıp halkın kullanımına sunulacak. Projenin Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.  Drina Nehrinin orta yukarı kısmında bulunan Gorajde şehri savaştan önce, 1991 yılında yapılan nüfus sayımına göre 37.505 nüfusuna sahipti. Günümüzde ise Gorajde Belediyesinde 26 bin kişi yaşamaktadır.

Gorajde Belediyesi, Bosna-Podrinje Kantonun en önemli kültür ve bürokrasi merkezidir. Gorajde’yi çevreleyen bütün belediyeler Sırpların hükümeti altındadır. Savaş döneminde Gorajde’de 2500 sivil ölmüş yüzlerce çocuk yetim kalmıştı. Şehirde yaşanan savaşın ardından birçok sorunun en büyüğü işsizlik oranının yüksek olmasıdır. Gorajde'de yaşayan Müslümanların yüzleştikleri sorunları kendi kendilerine çözmeye çalışıyor. Bölge insanının yaptırdığı bu mescidin camiye dönüştürülmesi ile oradaki Müslümanların ibadetlerini daha huzurlu yapacakları camilerine kavuşmalarına imkân sağlanacaktır.



Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Balkanlar’da yaşanan son 120 yılın en büyük sel felaketinden en çok etkilenen ülke olan Bosna Hersek’te yaralar sarılmaya devam ediliyor. Ülke genelinde 20 kişinin yaşamını yitirdiği binlerce kişinin de tahliye edildiği Bosna Hersek’te bir çok ev, yol, köprü ve camii sel sularından büyük zarar gördü.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024