İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bülent Yıldırım: “İsrail Mavi Marmara’nın unutulmasını hedefliyor”
Türkiye'den Gazze ablukasını kırmak için 31 Mayıs 2010 günü yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda saldıran ve 10 kişinin ölmesine neden olan İsrail'in yargılandığı davanın 6'ıncı duruşması yapıldı. Duruşmada 4 İsrailli üst düzey komutan hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Duruşmada ifade veren İHH Başkanı Bülent Yıldırım karar öncesinde bir basın açıklaması yaptı.
Filistin 26.05.2014

[videoGaleri-447]

Bütün dünya yola çıktığımızda bizi yalnız bıraktı

Yıldırım, “Mavi Marmara’nın vurulma yıldönümü yaklaşırken Mavi Marmara’yla ilgili açılan davanın 6. duruşmasında burada bulunuyoruz. Öncelikle somadaki kardeşlerim için ailelerine başsağlığı diliyorum. Acı hepimizin acısı ve gerçekten oradaki kardeşlerimize hep birlikte üzüldük. Arkasından yine büyük bir acı yaşadık. Mavi Marmara’da vurulan Uğur Süleyman Söylemez kardeşimiz, 4 yıl sonra ilginçtir, Antalya Kepez’den gemimiz yola çıkarken ailesiyle vedalaşıp kepeze hareket ettiği 24 Mayıs’ta hakkın rahmetine kavuşmuştur. 24 Mayıs’ta bir vasiyetname bırakmıştır. Vefat ettiği gün yine 24 Mayıs’tır ve o vasiyetname mezarı başında okunmuş hepimizi duygulandırmıştır “ dedi. Yıldırım konuşmasının devamında; "İsrail'i tanıdığımız için onların işgal ettiği karasularını hiç çıkmadık. Biz hep 70 milin üzerindeydik ve yönümüz Mısır'a doğruydu. Tam 7 saat dünya televizyonlarında çağrıda bulunduk. Bütün dünya sessizdi bizi uluslar arası sularda yalnız bıraktılar. İçimizde İsrail parlamentosundan milletvekilleri oradaydı, konuştular. Biz orada bütün dünyanın gözü önünde bize orantısız güç kullanacaklarını düşünmedik." şeklinde konuştu.

Yaralı İsrail askerlerine doktorlarımız müdahale etti

Gemide az sayıda doktor sınırlı sayıda malzeme olmasına rağmen gemideki yaralıların yanı sıra yanında İsrail askerlerinin de Türk doktorlar tarafından tedavi edildiğini belirten Yıldırım, beyaz bayrak açmamıza rağmen saldırıyı durdurmadıklarını belirtti.

Bülent Yıldırım: “İsrail Mavi Marmara’nın unutulmasını hedefliyor”

Türkiye’de bazı kesimler de bu Mavi Marmara’dan ne zaman ineceksiniz diyorlar. Biz Mavi Marmara’ya binmedik ki inelim. Biz adalet zeminine bindik. Özgürlük zeminine bindik. Biz hakkı müdafaa ettik. Biz yetimlerin başını okşamak için gittik. Kimsesizlere ses olmak için gittik. Bu kutsal düşüncelerden inmemiz mümkün mü ki Mavi Marmara’dan inelim. Katillere bir sordunuz mu siz! Mavi Marmara’ya niye indirme yaptınız? Mavi Marmara’da niye insanları öldürdünüz? Ama bazı zalimlerin yürekleri Siyonistleşmiş. Ve onlar ikide bir İsrail’in yanında yer almaya başlamışlar. Onun için biz bu gemiden hiç inmeyeceğiz.

Dünyada bu kadar şahidi olan başka dava var mı?

Yıldırım 'Dünyada bu kadar şahidi olan başka dava var mı? Biz burada Mavi Marmara saldırısını değil adaletin var olup olmadığını sorguluyoruz. Birleşmiş Milletler raporu İsrail'i yüzde yüz haksız buldu' dedi. Davanın açılması için geç kalındığını ve bir türlü karar bağlanmamasını dile getiren Yıldırım, yakalama kararının artık çıkması gerektiğini söyledi.

Yakalama kararı çıktı: İlgili haber için lütfen tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024