İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Burkina Fasoya merhamet eli
İHH İnsani Yardım Vakfı, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklarla boğuşan Afrika’nın fakir ülkesi Burkina Faso’ya Ramazan yardımlarını ulaştırdı. İHH ekibi, 3 bin aileye iftar yemeği verirken, 1500 ai
Afrika, BurkinaFaso 28.09.2007

10 Afrika ülkesinde katarakt ameliyatlarını başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan’da da Afrikalıların yüzlerini güldürüyor. İHH, Afrika’nın fakir ülkelerinden Burkina Faso’ya yardım elini uzattı.

İHH ekibi, başkent Ouagadougou’da 1500 kişiye iftar yemeği verdi. İftar yemeğini yiyen Burkina Fasolular, hayırsever Türkiyeli kardeşlerine ve İHH’ya teşekkür ettiler. İHH ekibi iftar yemeğinin yanı sıra ihtiyaç sahibi bin aileye de gıda yardımında bulundu.

Bu yardımlardan sonra başkente 250 kilometre mesafede bulunan ve 20 bin insanın yaşadığı Titao kasabasında 1500 kişiye iftar yemeği verildi.  1500 aileye ise gıda dağıtımı yapıldı.

Kadın Doğum Kliniği, Yetim Okulu ve 5 Su Kuyusu Açıldı

Yine bu kasabada Türkiyeli hayırsever insanların bağışları ile temelleri bir yıl önce atılan ve 3 doktorun görevli olduğu Kadın Doğum Kliniği, hizmete girdi. Klinikte doğum dışında sağlık taramaları da yapılıyor. Burada görev alacak olan doktorların 3 yıllık maaşları da İHH tarafından üstlendi.

Titao kasabasında ayrıca 40 yetim öğrencinin eğitim göreceği ve masrafları İHH tarafından karşılanan bir okulun açılışı gerçekleştirildi.

İHH ekibi, su sıkıntısı sebebiyle sürekli salgın hastalıklara maruz kalan kasaba halkı için 5 su kuyusunu hizmete açarak, bu eksikliklerini de giderdi. Su kuyularının açılışına katılan kasaba halkı temiz sudan kana kana içmenin mutluluğunu yaşadı.

İHH’nın Titao kasabasında bir dizi yardımlarda bulunması kasaba halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. İftar yemeğine ve açılışlara eşlik eden kasaba halkı,

“Dünyanın çok farklı yerlerinden insanlarla tanıştık. Fakat Türkler kadar merhametli bir millet görmedik” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sel ve kuraklık ülke insanını fakir düşürmüş

13 milyonluk Batı Afrika ülkesi olan Burkina Faso halkının yüzde 70 Müslüman, yüzde 30 ise Hıristiyan. Ülkedeki temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Burkina Faso’da biri kuraklık diğeri yağışlı olmak üzere iki mevsim yaşanıyor.

Yağmur mevsiminde ekili alanlar sık sık sel afetlerine maruz kaldığı için tarımdan istenen verim bir türlü alınamıyor. Yağmur mevsiminden sonra başlayan kuraklık mevsimi de ülke topraklarının daha da verimsizleşmesine sebep oluyor. Bu da halkın sürekli yoksulluk içinde yaşamasına sebep oluyor.

Okuma yazma oranının yüzde 18 olduğu ülkede, açlık, yoksulluk ve salgın hastalıklar sebebiyle ortalama yaşam süresi 46 yıl. Ülke insanı iş bulma ümidiyle sürekli Fildişi Kıyıları ve Gana’ya gidiyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024