İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa İHH Köpekli Arama Timi’ne ödül
AFAD Afyonkarahisar tarafından geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Köpekli Arama Timleri Sınavı’nı başarıyla geçerek dereceyle sertifika almaya hak kazanan Bursa İHH Köpekle Arama Timi ödülünü aldı.
Türkiye 21.11.2018

Köpekli Arama Timleri Sınavı’nda dereceye girenlere ödülleri, Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ve Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit tarafından Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda verildi.

AFAD Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde 1-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 2018 yılı “Köpekli Arama Timi Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı”na resmi ve sivil toplum kuruluşlarına ait 33 köpekli arama timi müracaat etti. Eğitim ve Görev Yeterlilik olarak 2 aşamada gerçekleşen sınavda, 19 Köpekli Arama Timi Eğitim Yeterlilik sınavında, 15 Köpekli Arama Timi de Görev Yeterlilik sınavında başarılı oldu.

toren.jpeg

Bursa İHH Köpekli Arama Timi’ne ikincilik ödülü

Sınav sonucunda Ardent Love adlı köpeğiyle birinci olan AFAD Afyonkarahisar’dan Selim Babuç’a ödül ve sertifikasını Vali Mustafa Tutulmaz verdi. Marcy adlı köpeği ile ikinci olan Bursa İHH’dan İbrahim Güler’e ödül ve sertifikasını ise İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan verdi. Paşa adlı köpeği ile üçüncü olan AFAD Van’dan Niyazi Özbek’e de ödül ve sertifikasını Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit verdi.

ic2.jpeg

Yatırımlarımızın meyvelerini alıyoruz

Ödül töreni sonrası konuşan İHH Bursa Şubesi Genel Sekreteri Erhan Doğan, elde edilen başarı ile Bursa’nın gururu olduklarını ifade ederek, “Bursa’da AFAD’ın ardından sertifikalı köpekle arama timi bulunan tek STK olarak örnek bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum. Arama-Kurtarma alanında yıllardır yapmış olduğumuz yatırımlarımızın meyvelerini aldığımızı görmek bizleri sevindirmektedir. Bursa’ya kazandırdığımız Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi’mizle Bursa halkının afetler konusunda bilinçlendirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elde edilen başarıda emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

odul.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023