İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’dan Suriye’ye 16 TIR’lık yardım konvoyu
Bursa İHH’nın Suriye Kış Yardımı kampanyası kapsamında hazırlanan 16 TIR’lık yardım konvoyu sabah namazının ardından dualarla yolcu edildi. Böylece 2015 yılında Suriye’ye giden yardım TIR’ı sayısı da 250’ye ulaştı.
Suriye, Türkiye 22.12.2015

Bursa İHH’nın Suriye Kış Yardımı kampanyası kapsamında hazırlanan 16 TIR’lık yardım konvoyu sabah namazının ardından dualarla yolcu edildi. Böylece 2015 yılında Suriye’ye giden yardım TIR’ı sayısı da 250’ye ulaştı.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, “Fotoğraftaki 6 Eksiği Tamamlayın” sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında 16 TIR’lık yardım malzemesi topladı.

Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 16 TIR’lık yardım konvoyu Mevlid Kandili’nde kılınan Sabah Namazına müteakip düzenlenen törenle yola çıktı.



Doğanbey Otoparkında düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, “5 yıldır yaptığımız organizelerin en iyisini yaptığımız düşünüyorum. Bursa’mız Suriye’de yaşanan zulmü gördü ve oradaki kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdi” dedi.
Başkan Kaptan, konvoya 7 TIR ile destek veren Osmangazi Belediyesi başta olmak üzere bugüne kadar kendilerine destek olan tüm kurum ve kuruluşlara, hayırsever Bursa halkına teşekkür etti.

Konvoya 7 TIR’lık yardım malzemesi ile destek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Mevlid Kandilinde böyle hayırlı bir hizmet yapılmasına dikkat çekerek, “Bursa olarak 1326’dan başlayan bir çıkışımız var ve bu her dönem devam ediyor. Bir şekilde zulmün olduğu yerde zulüm görenlerin yanında yer alıyoruz. Biz de belediye olarak, Balkanlarda, Kafkaslarda sıkıntı yaşanan yerlerin yardımına koşuyoruz. Bu bizim insani vazifemiz” dedi.

Gönderilen 16 TIR’lık yardımın Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gittiğini ifade eden Başkan Dündar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz bu yardımları gönderirken, dil, din, ırk gibi unsurlara bakmıyoruz. Zulmün ve mazlumun olduğu yerlere ulaştırıyoruz. Orada yeni bir oyun sergileniyor. Orada değişik hesap peşindeler. Bu hesaplar en çok da Türkiye’yi sıkıntıya sokuyor. Sadece insan olmalarından dolayı zulüm çeken bu insanlara dünyada sahip çıkan tek ülke Türkiye! Bizde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu zulüm, bu katliam biran önce durur ve onların o niyetleri terse döner.”

Konuşmaların ardından içlerinde; soba, yakacak, un, bakliyat, battaniye ve mont olan 16 TIR’lık yardım konvoyu dualar eşliğinde yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024