İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye ve Gazze'ye dev yardım
Bursalı sivil toplum kuruluşları, İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Suriye ve Filistin’deki yoksulları unutmadı. Bursa’dan Suriye’ye 18 TIR'dan oluşan 450 ton gıda, Filistin’e ise 500 bin lira yardım gönderildi.
Filistin-Gazze, Türkiye 24.07.2014

İHH’nın öncülük ettiği yardım kampanyasına Bursa’dan birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu katıldı.

Suriye’ye 18 TIR içinde 450 ton gıda, Filistin’e de 500 bin TL para yardımı, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç aracılığıyla yollandı. Buttim Meydanı'nda toplanan TIR'lar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Türkiye'de barış ortamında ve büyük nimetler içinde yaşadığımızı belirterek, ''Yapmamız gereken en önemli şey; öldürülen kadınlar ve çocukları evimizin içinde naklen izlerken, onları da kendi topraklarımızdan ayırmadan, sınır kabul etmeden, hepsini kendi çocuklarımız gibi sahiplenmeliyiz. Filistin'i, Suriye'yi ve Pakistan'ı vatan toprağı olarak kabul etmek bizim görevimizdir'' diye konuştu.

Oruç, 140 bölgede çalışma yaptıklarını, bunların 46'sının çatışma bölgesi olduğunun altını çizerek, buralarda yapılan çalışmalarda Bursa'nın her zaman en önde olduğunu dile getirdi.

İHH Bursa İl Temsilci Hüseyin Kaptan da “Mübarek Kadir Gecesi'nin gündüzünde hayırlı bir iş için bir araya geldik. Türkiye halkı ve Bursa kendine yakışanı bugün gösterdi. Belediye, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkıyla mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir araya toplandık. Rabb'im inşallah bu Ramazan ayında yapmış olduğumuz yardımları kabul etsin, sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin de tez zamanda zulümden kurtulmalarını nasip etsin. Dualarımızla her zaman yanında olduğumuz mazlum coğrafyanın inşallah bundan sonra da yanında olduğumuzu göstereceğiz ve bizlere yapılan emanetleri de yerine ulaştırmak için gayret sarf edeceğiz. Bugün Suriye’ye göndereceğimiz yardım TIR'larıyla birlikte Gazze'ye de para yardımında bulunacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin selamlama konuşmalarının ardından Meur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker dua yaptı.

Daha sonra bölgeye gidecek tırlar dualarla uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024