İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çad-Sudan sınırında yardım çalışması
İHH ekibi; Çad – Sudan sınırında çalışmalar yaparak ilk etapta ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundu.
Afrika, Çad, Sudan 31.05.2013
Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmed Kavas vakfımıza nezaket ziyareti gerçekleştirdi. İHH Yönetim kurulu üyeleri ve Afrika Projeler Koordinatörleri ile görüşen Kavas hem bölge hakkında bilgiler verdi hem de vakfımızın Çad projeleri hakkında bilgi aldı.
 
Çad, sahip olduğu büyük yer altı zenginliklerine rağmen dünyanın en fakir ülkelerinden birisidir. Tarıma dayalı bir ekonomisi olan Çad’da, çöl ve sept kısmında hayvanclık da önemli bir ekonomik kaynaktır. Ayrıca ülke zengin petrol yataklarına sahip olmakla beraber günlük 30.000 varil petrol üretim kapasitesine sahiptir. Başkentte bir de petrol rafinerisi bulunmaktadır.
 
Zengin kaynaklara rağmen ekonomik sıkıntılar yaşayan Çad şimdi de komşuları Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyetinden iç karışıklıklar ve kabile savaşları sebebiyle ciddi mülteci akınına uğramıştır. Mülteciler Çad, Sudan ve Orta Afrika Cumhuriyetinin sınırlarının kesiştiği TİSSİ bölgesine hayata tutunmaya çalışıyorlar.
 
Son 1 ay içerisinde yaklaşık 100 bin mültecinin ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılardan kaçarak Çad’a sığındıkları tahmin ediliyor. Mülteciler en basit yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan yoksunlar.
 
Bölgede yaşanan sıkıntıları yerinde görmek ve yapılabilecek çalışmaları projelendirmek için bölgeye giden İHH ekibi Çad – Sudan sınırında çalışmalar yaparak ilk etapta ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundular. Mültecilerin yoğun olarak bulunduğu Tissi yapılan yardımlarda ailelere gıda malzemelerinin yanı sıra kaldıkları barakalarda gelecek olan yağmur döneminde kullanabilmeleri için brandalar dağıtıldı.
 
İHH ekipleri ayrıca tesettürleri dahi olmadığı için okula gidemeyen kaldıkları barakalardan çıkamayan kadınlara elbise ve cami ile medreselere kuran-ı kerim dağıtımı gerçekleştirdiler.
 
İHH ekibinin bölgeye yapığı ziyaretin ardından Türkiye’nin Çad büyükelçisi Prof Dr. Ahmed Kavas vakfımızı ziyaret etti. Kavas ziyareti sırasında İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay, İHH Yönetim kurulu üyesi Durmuş Aydın, İHH Dışilişkiler Sorumlusu Vahdettin Kaygan ve İHH Afrika Koordinatörü Serhat Orakçı ile bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Öncelikle İHH’ya bölgedeki çalışmalarından ötürü teşekkür eden Kavas, Türkiye’den bölgeye giden yardım kuruluşlarının bölge halkında büyük bir heyecan oluşturduğunu aktardı. Çad’a sığınan mültecilerin büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Kavas, ‘Türk Sivil Toplum Kuruluşları Somali'de, Myanmar'da, Mali'de ve Suriye'de büyük bir özveri ile mültecilere ve yardıma muhtaç insanlara el uzattı. Artık Çad'da on yıldır yaşanan bu drama da gereken eli uzatmanın vakti geldi ve bir an evvel harekete geçilmesi gerekmektedir. Kısa bir süre önce Türkiye’den bölgeye gelen yardım kuruluşları mültecilere yönelik çeşitli yardımlar gerçekleştirdi. Bu yardım bölge halkını çok memnun etti ancak bölgede kalıcı projeler hayata geçirilmeli." dedi.
 
İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay’da gerçekleştirilen nezaket ziyareti ve toplantı için teşekkür ederken vakfımızın Çad için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.
İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024