İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Calalabadlı yetimler bu kış üşümeyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kırgızistan’da 75 yetim çocuğun kaldığı çocuk evine kışlık giyecek yardımı yaptı. Yetimhanede yaşayan çocukların mont, kazak, pantolon, iç çamaşır ve çorap gibi temel ihtiyaçl
Kırgızistan 16.01.2012

Kırgızistan’ın güneyindeki şehirlerden üçyüz bin nüfuslu Calalabad’ın Oktyabr Köyü’nde bulunan Coomart Bökömbayev Çocukevi’ne vakfımız tarafından kışlık giyecek yardımında bulunuldu.

Sovyetler Birliği (SSCB) döneminden kalma binada yetim çocukları barındırmaya çalışan yetkililer vakfımıza başvurarak yardım talebinde bulunmuşlardı. Yardım talebini değerlendiren vakfımız o talepleri yerine getirdi.

Yetimhanede 48’i erkek, 27’si kız olmak üzere toplam 75 yetim barınıyor. Devlete bağlı olan yetimhanedeki her bir yetim için devlet günlük 60 som (yaklaşık 1.3 $) ayırıyor. Ancak bu rakamlar yetimlerin ve yetimhanenin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.

Vakfımıza bildirilen ihtiyaçlar doğrultusunda yetimhanede yaşayan çocukların mont, kazak, pantolon, iç çamaşır ve çorap ihtiyaçları karşılandı. Yardımımız sonrası, yetimhane yetkilileri vakfımıza Teşekkür Belgesi verdi. Vakfımız bölgeye yönelik çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024