İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kamerun’da su bereketi
Şimdiye kadar 8 Afrika ülkesinde su kuyuları açan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu ülkelere Kamerun’u da ekledi.
Afrika, Kamerun 08.04.2010

Kamerun’da işe hızlı başlayan İHH ekipleri, 14 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Su kuyuları açıldıkları bölgelerde içme suyu sıkıntısını giderdi. 

Birçok Afrika ülkesinde uzun süredir su kuyuları projesi yürüten İHH, Afrika kıtasında ciddi içme suyu sorunu yaşayan Kamerun’da bu yılın başından itibaren 14 su kuyusu açtı. İHH'nın su kuyusu açtığı bölgelerde yaşayan halk daha önce içme su ihtiyacını yağmur sularından ya da sağlıksız göletlerden sağlıyordu. Daha kurak dönemlerde ise insanlar günde ortalama 5 kilometre yürüyerek temiz içme suyuna ulaşabiliyordu. Toplam 25 bin kişiyi temiz içme suyuna kavuşturan İHH İnsani Yardım Vakfı Kamerun'daki çalışmalarının bu hızla devam edeceğini, gerekli fon bulunduğu takdir de bu yıl içinde bölgedeki su kuyusu sayısını 50'ye çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. İHH ekipleri, Kamerun’un su sıkıntısının yaşandığı bir başka bölgesi olan Kuseri’de de çalışmalara başladı. 

[video-45]

Kamerun Dış İşleri Bakanlığından İHH’ya teşekkür

Öte yandan Kamerun Dışişleri Bakanlığı İslam Ülkeleri Kabinesi, İHH’ya bir teşekkür mektubu göndererek Kamerun'da yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsederek, Türkiye’nin Kamerun’a yakın ilgi göstermesinden memnun olduklarını açıkladı.

      

 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024