İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sierra Leone’de yeni katarakt ameliyatları başladı
Afrika Katarakt Projesi çerçevesinde daha önce 1030 katarakt ameliyatı gerçekleştirdiğimiz Sierra Leone’de yeni katarakt ameliyatı kampanyamız başladı.
Afrika, SierraLeone 02.04.2013

Kampanya çerçevesinde bir yıl içerisinde 3000 Sierra Leoneli ücretsiz olarak ameliyat edilecek.

Wellington Muslim Association ile ortaklaşa gerçekleştirilen katarakt kampanyasına Türkiye’de eğitim görmüş bir Sierra Leoneli olan Amadu Conteh öncülük ediyor.

2007 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın başlattığı Afrika Katarakt Projesi çerçevesinde ücretsiz katarakt ameliyatları gerçekleştirilen 10 Afrika ülkesinden biri olan Sierra Leone dünyanın en fakir ülkeleri arasında bulunuyor.

Sağlık hizmetlerine ulaşmanın çok zor ve pahalı olduğu ülkede; bir çok Afrika ülkesinde olduğu gibi binlerce insan önlenebilir ve tedavi edilebilir katarakt hastalığı yüzünden göremiyor ve normal hayata katılamıyor.

Nüfusunun yüzde 70’i Müslüman olan Sierra Leone eski bir İngiliz sömürgesi ve ülkede bir çok etnisite bir arada yaşıyor.

Kampanya sayesinde ayrım yapılmaksızın ihtiyaç sahibi 3000 Sierra Leoneli katarakt hastası ücretsiz olarak ameliyat edilecek.

Radyo ve gazete vasıtasıyla duyurulan kampanyadan faydalanmak için ülkenin bir çok bölgesinden insanlar uzun mesafeler katederek geliyor.

Nisan ayı itibariyle başlanan kampanya ile gerçekleştirilecek ameliyetların gelecek yıl aynı dönemde bitirilmesi amaçlanıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024