İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nil kenarında katarak ameliyatı
Afrika Katarakt Projesi kapsamında Sudan’da gerçekleştirilen katarak ameliyatları devam ediyor. Son olarak Nil Nehri Eyaleti’nde kurulan katarakt kampında 5000 kişi göz taramasından geçirilirken ameliyat edilen 400 kişi de ışığa kavuştu.
Afrika, Sudan 11.04.2012

Katarakt, Afrika’da en sık görülen hastalıklardan biri. Gözdeki doğal lensin çeşitli sebeplerle bulanıklaşması sonucu görme yetisinin kaybolması olarak bilinen katarakt, ufak bir operasyon ile tedavi edilebiliyor. Ancak özellikle kırsalda yaşayan insanlar, ekonomik durumları nedeniyle bu küçük operasyondan faydalanamıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’da 22 ayrı ülkede katarakt çalışması yürütüyor. Katarakt ile mücadele eden Afrika ülkelerinden birisi de Sudan. İHH İnsani Yardım Vakfı 2006 yılından beri katarakt ile mücadele noktasında Sudan halkına destek oluyor.  İHH 2012 yılı içerisinde katarakt kampları ile 12 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Sudan katarakt kamplarının dördüncüsü geçtiğimiz günlerde Nil Nehri Eyaleti’nde düzenlendi. 10 günlük kamp süresi boyunca 6’sı doktor 20’si tıbbi personel olmak üzere toplam 26 kişilik bir kamp ekibi,  5000 kişiyi muayene etti. Türkiye’den giden gönüllü doktorlar tarafından yapılan taramalar sonucunda 400’ün üzerinde katarakt tespiti yapıldıktan sonra bu kişilerin ameliyatları gerçekleştirildi. Yapılan muayenelerde 500 kişiye göz bozukluğu teşhisi konularak gözlük dağıtımı da yapıldı. Ayrıca 3000 kişiye de göz damlası gibi ilaçların dağıtımı yapıldı.

Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Erdoğan Kök de kampı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Bağışçılarımız sadece 150 TL ödeyerek katarak hastası bir kişinin yeniden görmesini sağlayabilirler. 

KATARAKT yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024