İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hayırsever aileler, Iraklı 600 yetime sponsor oldu
Irak’ta Amerikan işgali sebebiyle yetim düşen 600 çocuğa sponsor aileler bulundu.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 02.04.2008

Bu aileler, her ay 70 YTL ile bir yetimin bakımını üstleniyor. Irak’ta 5 milyon yetim çocuğun olduğu ifade ediliyor. Daha fazla yetime sponsor ailelerin bulunması için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

Her işgalde olduğu gibi Irak işgalinde de en büyük zararı çocuklar gördü. 16 Mart 2003 tarihinden beri devam eden işgalde 5 milyon çocuğun yetim kaldığı ifade ediliyor. Irak, bugün dünyada yetim sayısının en yüksek olduğu ülke olarak dikkat çekiyor.

Irak’ta ailelerini kaybeden yetimlere ülkedeki işgal ortamı, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar sebebiyle yardım edilemiyor. Yetim çocuklar bir yandan işgalde kaybettikleri ailelerine yanarken diğer taraftan hayata tutunmanın mücadelesini veriyor.

Türkiye’deki hayırsever aileler 600 yetimin bakımını üstlendi

Bağdat, Diyala, Musul, Kerkük ve Telafer’de yetim destekleme çalışmaları yürüten, yetimlere belli periyotlarla yardım götüren İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yardımları kalıcı hale getirmek için bir 2007 Ekim ayında başlatmış olduğu “sponsor aile” uygulaması da sonuç vermeye başladı.

Kampanyanın başlamasından sonra 600 Türkiyeli hayırsever aile, İHH İnsani Yardım Vakfı’na başvurarak yetimlere sponsor oldu. Artık 600 Iraklı yetimin Türkiye’de bir aileleri var. Bu aileler, sponsor oldukları her bir yetim için her ay 70 YTL yardımda bulunuyor. Bu parayla bir yetimin sağlık, eğitim ve barınma başta olmak üzere bütün ihtiyaçları karşılanıyor.

Yetimlerin yüzleri güldü

Türkiye’deki kardeş ailelerinin İHH aracılığıyla bölgeye gönderdiği yardımlar düzenli olarak ailelere ulaştırılıyor. Bu ay da Bağdat, Diyala, Musul, Kerkük ve Telafer’deki yetimlere gönderilen yardımlar dağıtıldı. Çoğu annesiyle birlikte yardımları almaya gelen yetimlerin mutlulukları dikkat çekti. Yetim anneleri de kendilerine yardım gönderen Türkiyeli kardeş aileye hem teşekkür ettiler hem de dua ettiler.

Daha fazla sponsor aileye ihtiyaç var

Irak’ta kendilerine sahip çıkmayı bekleyen milyonlarca yetim daha var. Bu yetimlerin hiçbir güvenceleri yok. Çoğu işgalde babalarını kaybetmiş bu yetimler de kendilerine sahip çıkacak hayırsever bir aile bekliyorlar.

Bir yetime sponsor olmak isteyen aileler 0212 631 21 21 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

30 ülkede yetim çalışmaları yürütülüyor

İHH; Asya, Afrika, Balkan ve Ortadoğu ülkeleri yoğunlukta olmak üzere 30 ülkede dönemsel ve sürekli yetim çalışmalarını yürütüyor. Bu bölgelerin çoğu, yoksulluk ve açlığın yaşandığı, savaş ve doğal afetlerin görüldüğü, acil yardıma muhtaç bölgeler. “Sponsor aile” uygulamasının başlatıldığı Ekim 2007 tarihinden beri ise çeşitli ülkelerden toplam 1598 yetime sponsor aile bulundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024