İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çocuk Hakları Günü’nde çocuk katliamı
Gazzeli çocuklar günlerdir işgalci ordunun bombaları ile katlediliyor.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 20.11.2012

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Gazzeli çocuklar ise her sabah daha fazla ölüme, acıya ve yıkıma açıyor gözlerini.

İsrail’in Gazze saldırılarında 7. güne girildi. Yapılan saldırılarda şu ana kadar aralarında onlarca kadın ve çocuğun da bulunduğu 110 kişi öldürüldü, yüzlercesi de yaralandı.

İsrail saldırıları nedeniyle binlerce yetim çocuğun bulunduğu Gazze’de bu son saldırılarla birlikte katledilen onlarca çocuğun yanında ailelerini kaybeden, yetim ve savunmasız çocukların sayısı da gittikçe artıyor. Dünyanın gözleri önünde yaşanan çocuk katliamı bugün Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir kez daha kınanıyor.

1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanan 20 Kasım günü bu yıl Gazze, Suriye ve Arakan’da çocuk katliamlarına sahne oluyor.  

1989’da 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme ile çocuk haklarını güvence altına almayı hedeflemiş ve taraf devletleri sözleşme maddeleri gereğince kendi iç hukuklarında değişim yapmaya zorlamış olan BM ne yazık ki bugün Gazze, Suriye ve Arakan’da devam eden katliamlara ve çocuk ölümlerine sessiz kalıyor. 

Gazze’nin yetimleri Türkiye’ye emanet

41 ülkede yürüttüğü çalışmalarla 27 bin 233 yetim çocuğa kucak açan İHH, yetim ve kimsesiz çocuklara, ailelerinin yanında ya da onlar için yapılan yetimhanelerde, kendi ülkelerinde güven içinde büyüyebilmeleri için destek veriyor. İHH’nın hamiliğini yaptığı yetim çocuklar arasında 10 bin 746 Filistinli yetim de bulunuyor.

Türkiyeli gönüllü aileler Gazze’de, Batı Şeria’da ve çeşitli ülkelerde mülteci kamplarında kalan Filistinli yetimlerin gıda, barınma, giysi, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunuyor.

İsteyen herkesin aylık 90 TL olan sponsorluk bedelini (en az 1 yıl süreyle) ödeyerek bir yetimin elinden tutabileceği bu iyilik halkasına katılmak için aşağıdaki linkte yer alan sponsorluk formunu doldurmanız yeterli.

Gazze’ye, Gazze halkına ve Gazzeli çocuklara bağış yapmak için Tıklayınız

Yetim Sponsorluk Formunu doldurmak için TIKLAYINIZ

[video-293]

[video-294]    

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022