İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Çinden Kurban Selamı
İHH İnsani Yardım Vakfının Çindeki kurban kesimleri yıllardır İslam dünyasından sıcak bir selama hasret olan Çinli Müslümanlarda gerçek bir bayrama vesile oldu. Çindeki kurban etlerinden 300e yakın Mü
Çin, OrtaAsya 12.02.2005

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de azımsanmayacak miktarda Müslüman yaşıyor. 1 milyar 200 milyon nüfuslu Çin'de, Çinli Müslümanların oranı resmi kayıtlarla 2 milyon olarak açıklansa da Doğu Türkistan'daki Müslümanlarla birlikte Çin'in genelinde Müslüman nüfusun sayısı 150 milyonu buluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı 2005 yılı kurban bayramında Çinli Müslümanlarla kucaklaşarak, Türkiyeli hayırseverlerin selamını bu uzak coğrafyaya götürdü.

Kesimlerin yapıldığı bölgelerde tespit edilen muhtaç Müslüman aileler bağışları alırken, Türkiye'deki kardeşlerine teşekkür etmeyi unutmadı. Bölgedeki Müslümanlar dünyadan oldukça kopuk olmanın sıkıntısını yaşarken, en önemli sorunlarından biri de yerel dillerde kendilerine dinlerini öğretecek yayın ve eğitim kurumu bulmak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de 300’den fazla esnaf bir günlük kazancını Gazze’ye bağışlıyor
Sarıyer’de faaliyet gösteren 300’ü aşkın esnaf, bugünkü kazancını İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışlayacak. Yardım kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHH Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Çalışkan, “Sarıyer’in İstinye, Pınar, Ferahevler ve Yeniköy Mahallelerinde faaliyet gösteren 300’den fazla esnafımız, bugünkü kazançlarını Gazze'ye bağışlama kararı aldılar. ‘Kazancım Gazze'de İyiliğe Dönüşüyor’ etkinliği ile esnaflarımız, kazançlarını Gazze’ye bağışlayarak hem önemli bir sorumluluk üstleniyor hem de toplumsal bir farkındalık oluşturuyor” dedi.
21.11.2025
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025