İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna Hersek'te sünnet şöleni
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehri ve Kakani ilçelerinde düzenlenen sünnet şöleninde 80 çocuk sünnet ettirildi.
29.06.2011

İHH ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bosna Hersek'in Srebrenitsa şehri ve Kakani ilçelerinde sünnet şöleni düzenledi. Şölende 80 çocuk sünnet ettirildi.

Srebrenitsa ve Kakani'deki sünnet şölenlerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte bir heyet katılırken İHH İnsani Yardım Vakfı Bosna Hersek Proje Sorumlusu Mukadder Tanok Tanovic ve İHH’nın partner kuruluşu İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Sehbayraktareviç da hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Kakani’de yapılan sünnet şöleninde yaptığı konuşmasında Bosna Hersek'in, Türkiye'nin ve Bursa'nın bir parçası olduğunu söyledi. Türkiye ile Bosna Hersek’in bir bütün olduklarını ifade eden Altepe, "Birlikte üzülüp birlikte seviniyoruz. Sizler bizim Avrupa'nın kalbinde yaşayan dindaşlarımız, kardeşlerimizsiniz. Bosna Hersek'e bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteğimizi esirgemeyeceğiz. Ecdat yadigarı olan Balkan topraklarındaki kardeşlerimiz bize emanettir" dedi.

Kakani Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic de Türkiye'nin savaşta ve barışta Bosna Hersek'teki Müslümanların yanında olduğunu vurgulayarak, bu mutlu günde de bir arada olmaktan duyduğu sevinci dile getirdi.

Yaşarspahic, "Türkiye'den dostlarımız geldikçe kendimizi daha güçlü, daha güvende hissediyoruz. Biz Bosnalı Müslümanların Türk kardeşlerimizden başka bir dostu yok" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra sünnet olan çocuklarla tek tek ilgilenerek onlara aralarında Bursaspor formasının da bulunduğu çeşitli hediyeler verdi.

Çocukların gözlerindeki mutluluğu ve Osmanlı topraklarında önemli bir geleneğin yaşatılmasına destek vermenin sevincini yaşadığını söyleyen Altepe, organizasyonu düzenleyen Kakani Belediye Başkanı Yaşarspahic ve katkı sağlayanlara teşekkür plaketi sundu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile beraberindeki heyet, daha sonra Kakani Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic'i makamında ziyaret etti.

Heyet daha sonra İHH’nın Bosna Hersek’teki partner kuruluşu olan İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek merkezin ve İHH’nın bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024