İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Suriyeli mültecilere giyim eşyası
İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz perşembe günü sabah saatlerinde Suriye topraklarından Türkiye’ye geçiş yapan mültecilere, çocuk, bayan ve erkek elbisesi, ayakkabı ve kumanya dağıttı.
Ortadoğu, Suriye 24.06.2011

Suriye’de yaşanan iç karışıklık bütün şiddeti ile devam ediyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad halkın özgürlük taleplerini kanla bastırmaya çalışıyor. Esad rejiminin katliamından kaçan Suriye halkı Türkiye sınırına sığınıyor. Sınırı geçen halk kurulan çadırlarda yaşarken sınırın Suriye tarafında kalanlar dağlık bölgede ormanın içinde yaşamaya çalışıyor. Geçtiğimiz gün sınırın Suriye tarafında yaşanan askeri hareketlilik bu bölgedeki halkı tedirgin etti. Antakya Güveçci köyüne 500 metre  mesafede bulunan Harapcoz  köyüne Suriye askeri birliklerin gelmesi ile yüzlerce mülteci dikenli telleri aşarak Türkiye topraklarına girdi. Evlerini eşyalarını ve akrabalarını geride bırakan mültecilerin tedirgin ve korku içinde oldukları gözlendi. İnsanlar geride bıraktıkları yakınlarını merak ederken, yeni bir mülteci hayatına başlamanın sıkıntı ve üzüntüsü içerisine girdiler.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmalarını yürütmek için bölgede bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Türkiye sınırına sığınan ancak sınırın Suriye tarafında kalan mültecilerin durumunun içler açısını olduğunu söyledi. Sınırın Suriye tarafında yaşanan hareketliliğin halkı fazlasıyla korkuttuğunu belirten Atalay şunları söyledi: ‘‘ Dağlardan kaçarak gelen insanlarla karşılaştık. İnsanlar Suriye askerinin korkusundan tel örgüleri aşarak sınırı geçtiler. Onları karşılayarak ihtiyaçlarını giderdik. Dağlık alanda o güneşin altında 5 saat durmadan yürüyerek sınırı geçen insanlar var. Ellerinde sadece taşıyabilecekleri torbalar var. Başka hiçbir şeyleri yok her şeylerini geride bırakmışlar. Bu insanlara kıyafet ve ayakkabı dağıtımı yaptık. Gıda poşetleri verdik. Açıkça söylemek gerekirse insanlarda hala büyük bir tedirginlik var. İnsanlar korkudan evlerine geri dönmek istemiyorlar.’’

Sınırın her iki tarafında da güvenlik önemlerinin artırıldığını da belirten Atalay sınırın diğer tarafında dağların arkasında kalan köylerdeki insanlardan haber alınamadığını, binlerce insanının akıbetinin belli olmadığını dile getirdi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024