İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Çocuklarım nerede?”
Doğu Türkistanlı Amine Muhammed, İHH'nın YouTube kanalına konuk oldu. 5 yıldır çocuklarından haber alamayan Amine Muhammed, “Uzayla iletişim kurulan çağda ben çocuklarımdan haber alamıyorum, neden?" diye sordu.
DoğuTürkistan 30.06.2021

Henüz 9 yaşında başladı Amine Muhammed’in “Çin İşkencesi”. Yeni doğan kardeşine annelik yapmak zorunda kalmasının tek nedeni, Çin Hükümeti’nin keyfi uygulamalarıydı. Müslüman kıyafeti giymeleri yasaktı, öyle istiyordu çünkü Çin. Kıyafet yakmak herkes için zordur elbette. Peki ya olur da bir gün giyebiliriz diye toprağa kıyafet gömmek? 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın YouTube kanalına konuk olan Amine Muhammed, Çin Hükümeti’nin evlatlarından ayırdığı annelerden sadece bir tanesi. Daha insanca bir hayat yaşama arzusuyla geldiler Türkiye’ye. Çin’in, “Pasaport Tuzağı”ndan habersizdiler. Uzayla iletişimin yapılabildiği çağda evlatlarından habersiz koca 5 yıl geçirebileceklerini tahmin etmediler, edemediler. Yürek sızısını bir nebze de olsa dindirmek için Anne Amine’nin bir tek talebi var: “Hiç olmazsa hayatta olduklarını öğrensem. Bir kerecik de olsa seslerini duyabilsem, ne olur sanki?”

ic.jpg

“Müslüman oldukları için zindandalar”

“10 bayram geçti, çocuklarım olmadan... Ben hep ağlıyorum, yüreğim paramparça. Çocuklarıma mı, eşime mi, anneme mi, abime mi yoksa kardeşime mi üzülsem? Onların hepsi suçsuz, hepsi masum. Onların hiçbiri önceden suç işleyen insanlar değil; hepsi masum! Sadece onurlu ve gururlu birer Müslüman oldukları için zindandalar.”

İHH Youtube kanalında

Doğu Türkistanlı Amine Muhammed’in feryadı, İHH'nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023