İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çocuklarımız büyüdü, üniversiteli oluyor
Kurulduğu günden bu yana savaş, afet ve yoksulluk bölgelerinde çalışmalar yapan, Türkiye ve dünyadaki 36 ülke ve bölgede gerçekleştirdiği yetim çalışmalarıyla 23.100 çocuğa ulaşan vakfımızın kutsal em
Türkiye 20.12.2011

2004 yılında yaşanan tsunami felaketinin ardından ailelerini kaybeden çocuklar için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan Açe İstanbul Yetimhanesi’nin ilk misafirlerinden olan Wildan Nur Sudirman, Yuni Rahmayanti ve Novita Sari ile Gazzeli bir şehit çocuğu olan Zakaria Ahmad Ferhati üniversite eğitimleri için Türkiye’yi tercih etti.

Eğitimlerine Türkiye’de devam etmeye karar veren Açeli üç kızımız geçtiğimiz Ekim ayından itibaren İstanbul’da Türkçe Öğrenim Merkezi TÖMER ve yurt dışından gelen kız öğrencilerle ilgili sosyal ve kültürel çalışmalar yapan Uluslararası Öğrenci Derneği Sefire-i Alem’de Türkçe eğitimlerine başladı. Kızlarımızdan Vildan Nur Ekonomi okumak istiyor, Yuni ve Novita ise doktor olmak istiyor.

Bilindiği gibi Açe’de 2004 yılında yaşanan tsunaminin ardından 232 bin kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan felaket sonrası ailesini kaybeden çocukların sayısı azımsanamayacak boyutlara ulaşmıştı. İHH İnsanı Yardım Vakfı, bölgede Açe İstanbul Yetimhanesi’ni inşa ederek, afet sonrası çaresiz kalan yetim çocuklara sahip çıkmıştı. İstanbul Yetimhanesi bugün 85 Açeli çocuğu misafir ediyor.

Kızlarımız Açe’den gelirken İstanbul Yetimhanesi’nin diğer misafirleri olan çocuklarımızın Türkiye’deki destekçi ailelerine yazdıkları mektupları da beraberlerinde getirdiler. Minnettarlıklarını ifade ettikleri mektuplarında buradaki destekçi ailelerine anne-baba diye hitap eden yetimlerimizin en büyük dileği ise Türkiye’yi görmek.

Gazzeli Zakaria ise İstanbul’a geçtiğimiz hafta geldi. Tıp Fakültesinde okumak istediğini söyleyen Zakaria’nın babası, amcası ve amcasının oğlu İsrail uçağından atılan bir füze ile vurulmuş. İHH Sponsor Aile Sistemi kapsamında düzenli olarak desteklenen Zakaria 9 kardeşiyle birlikte Gazze’de annesiyle birlikte yaşıyordu. Çok başarılı bir öğrenci olan Zakaria Türkiye’de Tıp eğitimi alıp doktor olmak istiyor. Yıllardır İsrail işgali altında bulunan Filistin’de 10.568 yetim çocuk İHH’nın Sponsor Aile Sistemi kapsamında düzenli yardımlarla destekleniyor.

Türkiye’de sürdürecekleri eğitim hayatları boyunca barınma, eğitim ve yaşam giderleri İHH tarafından karşılanacak yetimlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinin geleceği için çalışacaklar.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024