İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’ya İnsan Hakları Ödülü verildi
Merkezi Fransa Strasbourg'da bulunan Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki İnsan Hakları Ödülü’nü Gazze'ye insani yardım filosu gönderen vakfımıza verdi
Avrupa, Türkiye 11.12.2010

Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki ödüllerinin Cenevre'de dağıttı. Bu yılın İnsan Hakları Ödülü, Gazze'ye insani yardım filosu gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı'na verildi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ödülü, COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu'ndan aldı. Hüseyin Oruç yaptığı konuşmada, Gazze'ye yardım için giden Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu, İsrail komandolarının kanlı saldırılarına uğradıklarını ve 9 şehit verdiklerini söylerken yardımların devam edeceğini söyledi.

Oruç, “Bu ödül bize tekrar o geceyi hatırlattı. Biz Gazze’deki acıların son bulması için yola çıkmıştık. 38 ülkeden insanlar ortak amaçlar için bir araya gelmişti. 31 Mayıs gecesinde bizim yaşadığımız acılar büyüktü. Ama  herkes çok iyi biliyor ki Filistinliler bu acıları her gün yaşıyorlar” dedi.

Oruç’un konuşması izleyicilerden büyük alkış aldı.

İkinci ödül Dünya'da ırkçılıkla mücadele eden Fransız futbolcu Lilian Thuran'ın oldu.

Uluslararası 2010 Kültür Ödülü, İslam Konferansı Örgütü Başkanı Dr. Abdüllaziz Othman'a verildi. Othman'ın ödülünü de COJEP Genel Sekreteri Celil Yılmaz verdi. Othman kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Daha sonra ödül alanlar hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

[video-103]

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024