İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’ya İnsan Hakları Ödülü verildi
Merkezi Fransa Strasbourg'da bulunan Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki İnsan Hakları Ödülü’nü Gazze'ye insani yardım filosu gönderen vakfımıza verdi
Avrupa, Türkiye 11.12.2010

Uluslararası Karma Kültür Gençlik Konseyi (COJEP) bu yıl ki ödüllerinin Cenevre'de dağıttı. Bu yılın İnsan Hakları Ödülü, Gazze'ye insani yardım filosu gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı'na verildi. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ödülü, COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu'ndan aldı. Hüseyin Oruç yaptığı konuşmada, Gazze'ye yardım için giden Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu, İsrail komandolarının kanlı saldırılarına uğradıklarını ve 9 şehit verdiklerini söylerken yardımların devam edeceğini söyledi.

Oruç, “Bu ödül bize tekrar o geceyi hatırlattı. Biz Gazze’deki acıların son bulması için yola çıkmıştık. 38 ülkeden insanlar ortak amaçlar için bir araya gelmişti. 31 Mayıs gecesinde bizim yaşadığımız acılar büyüktü. Ama  herkes çok iyi biliyor ki Filistinliler bu acıları her gün yaşıyorlar” dedi.

Oruç’un konuşması izleyicilerden büyük alkış aldı.

İkinci ödül Dünya'da ırkçılıkla mücadele eden Fransız futbolcu Lilian Thuran'ın oldu.

Uluslararası 2010 Kültür Ödülü, İslam Konferansı Örgütü Başkanı Dr. Abdüllaziz Othman'a verildi. Othman'ın ödülünü de COJEP Genel Sekreteri Celil Yılmaz verdi. Othman kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Daha sonra ödül alanlar hep birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

[video-103]

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025