İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli mülteciler için Kilis’e konteyner kent
Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyünde, ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyeliler için yaklaşık 15 bin kişilik yeni bir konteyner kent kurulacak.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 29.12.2012

Konteyner kentin yapımıyla ilgili altyapı çalışmalar sürerken, Kilis Valiliği ile İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında 400 konteynerden oluşan bir mahallenin yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Vali Süleyman Tapsız, Valilikte düzenlenen imza töreninde, Kilis'teki 12 bin kişi kapasiteli konteyner kentte 13 bin Suriyelinin ikamet ettiğini belirterek, bunun yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ihtiyaç olduğu için yeni bir konteyner kentin yapımına başlayacağını söyledi.

Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye köyünde kurulacak konteyner kent hakkında bilgi veren Tapsız, 3 bin konteynerden oluşacak merkezin yaklaşık 15 bin kişi kapasiteli olacağını aktardı.

İHH'nın konteyner kentte bir mahalle oluşturma talebinde bulunduğunu dile getiren Tapsız, şöyle konuştu:

''İHH, 400 konteynerden oluşan tam teşekküllü bir mahalle oluşturma talebinde bulundu. Bu teklifi, AFAD da uygun buldu. Biz de Valilik olarak protokolu imza altına alacağız. Artık orada bir mahalle İHH'nın mahallesi olacak. Bu yardımlar çok önemli ve anlamlı. Diğer yardım kuruluşlarının da desteğe devam etmesini arzu ediyoruz.

-Yardımlar sürüyor-

Kilis'te ''insanlık dramı'' yaşandığını vurgulayan Tapsız, şöyle konuştu: ‘Suriye'deki insanlara yardım yapmak üzere, bütün sivil toplum ve yardım kuruluşları aylardır bu yardımları zaten yapıyorlar. Bu konuda en büyük sorumluluğu üstlenen kuruluşlardan birsi de İnsani Yardım Vakfı'dır. Özellikle sınır ötesinde gıda yardımı yapılması, sıcak yemek dağıtımı konusunda ciddi gayretleri var. Yine Kilis merkezde kalan Suriyelilere gıda, giyim, soba yardımı yapan sivil toplum kuruluşlarının yanında İnsani Yardım Vakfı'nın payı büyüktür.''

İHH Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay da, yaklaşık 20 yıldır dünyanın birçok yerinde savaş ve afet bölgelerine gittiğini ifade ederek, mültecilik sorununun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Suriye'deki olaylara da tanık olduğunu aktaran Kutluay, şöyle konuştu: ''Dünyadaki birçok mülteci kamplarını gördüm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptığı kamplar dünya standartlarının çok çok üstünde. Dünyanın çeşitli yerlerindeki mülteci kampında bulunan insanlar birçok sorunla uğraşıyor. Türkiye'ye bakıldığında, Suriye'den gelen kardeşlerimiz çok iyi koşullarda konteyner kentlerde barınıyor. Bundan dolayı Türkiye'ye ve Vali Tapsız'a teşekkür ederim.''

Konuşmaların ardından Vali Tapsız ile İHH Genel Başkan Yardımcısı Kutluay, protokolü imzaladı. Kurulacak 400 konteynerlik mahallenin toplam maliyeti yaklaşık 3 Milyon dolar. Her konteynerin içerisinde mini buzdolabı, elektrikli su ısıtıcı, 2li ocak, 4 yatak, masa ve 4 sandalye, nevresim takımı, halı, mutfak gereçleri ve 6 kişilik gıda ile hijyen paketleri olacak.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın   

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024