İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çöp yığınlarından hayata
Haiti’de yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, çöp yığınları arasında açlıktan ölmek üzere olan Haitili Naomi adındaki kadını kurtardı. Hemen İHH yardım merkezine getirilen N
GüneyAmerika, Haiti 29.01.2010

Haiti’de yaşanan açlık sorunu bir türlü çözülemedi. BM yardımları yetersiz, devletler düzeyinde yapılan yardımlar da düşük kalınca ülkede yaşanan insani kriz içinden çıkılmaz bir hale geldi. Açlık ve susuzluk sorunu devam ediyor. Kadınlar, çocuklar sokaklarda çaresizce gıda ve su dağıtımlarını bekliyorlar. Binlerce insan, çöp yığınları arasında yiyecek arıyor. İmkânları kısıtlı olan Haiti hükümeti ise çaresizce olanları izliyor. 

Ölüye saygının kalmadığı Haiti’de yaşama tutunanların da bir değeri kalmamış. Naomi isimli talihsiz kadın, önceki gün 40 derece sıcaklıkta çöp yığınları arasında kendisi ve çocukları için yiyecek ararken açlıktan düşüp bayıldı. Sokakların cesetten geçilmediği Haiti’de Naomi’yle kimse ilgilenmiyordu.

Çöp yığınları arasında öldüğü sanılan Naomi’yi Haiti’de yardım malzemelerini dağıtan İHH ekipleri fark etti. Olay yerinde Naomi’ye ilk müdahale yapıldı. 2 gündür boğazında bir lokma geçmeyen talihsiz kadına su ve yiyecek verildi. Daha sonra İHH polikliniğine getirilen Naomi’yi gönüllü Dr. Ali Alemdar muayene etti. Alemdar, Naomi’nin açlıktan bayıldığını söyledi.  

Biraz geç kalınsaydı diri diri yakılacaktı

Her gün 2 bin kişiye yemek dağıtımı yapılan İHH yetimhanesinde Naomi’ye sıcak yemek ikram edildi. Kendine gelince yaşadıklarını anlatan Naomi, depremde kocasını kaybettiğini, iki çocuğuyla yaşama tutunma mücadelesi verdiğini söyledi. Aç olan çocuklarına yiyecek bir şeyler bulmak için çöpleri karıştırdığını ifade eden Naomi, “Depremden sonra gıda dağıtımlarından aldığım yardımlarla bir süre idare ettik. Ancak erzakımız ve suyumuz tükenince çocuklarım için yiyecek arayışına çıktım. Gıda ve su dağıtımlarında izdiham oluyor. Son dağıtımda ne kadar uğraştıysam da bir paket alamadım. Yiyecek bulmak için çöp yığınlarını karıştırırken bayılmışım. Siz beni fark etmeseydiniz büyük ihtimalle ölecektim. Belki de öldü diye beni yakacaklardı. Burada hayat ucuzdu ama depremden sonra hiçbir değeri kalma dı” şeklinde konuştu. 

Erzak ve bir miktar para verilen Naomi, daha sonra ailesinin yanına götürüldü. İHH Temsilcisi Recep Güzel, bundan sonra aileye düzenli yardım yapacaklarını söyledi. 

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR, İYİKİ VARSINIZ

İŞTE "İNSANLIK DAHA ÖLMEDİ" DEDİRTEN HAYATA DÖNÜŞ HİKAYESİ













[video-19]

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025