İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Akdeniz'de kriz büyüyor, Türkiye’nin devreye girmesi bekleniyor
Filistin’e insani yardım malzemesi taşıyan gemiler, İsrail tarafından taciz edilmeye başlandı. 6 gemi henüz uluslar arası sularda olmasına rağmen İsrail, savaş gemilerinin takibine takıldı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 31.05.2010

Havadan da helikopter ve insansız uçaklar, gemileri takip ediyor. İsrailli yetkililer, sürekli Mavi Marmara gemisinin kaptanını arayarak taciz ediyorlar.

İsrail’in rotanızı değiştirin talebine gemi kaptanından hayır cevabı geldi. Bu arada gemide bulunan 578 yolcuya can yelekleri dağıtıldı. Bazı yolculara gaz maskesi dağıtıldı. Gemidekiler teyakkuz haline geçti. İsrail her an gemilere müdahale edebilir. Operasyonda bulunabilir.

Gemideki aktivistler, canlı yayınlarla dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Gemide, kadınlar, çocuklar,  yaşlılar var. Gemi tamamen sivil insanlardan oluşuyor. İsrail, gaz ve ışık bombalarıyla olası bir saldırısı kargaşaya yol açabilir.

BAŞBAKANIN DEVREYE GİRMESİ BEKLENİYOR

Bu arada Akdeniz’deki kriz büyürken Türkiye’nin devreye girmesi bekleniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek İsrail’in olası bir operasyonuna engel olması bekleniyor.

Akdeniz’de taciz devam ederken perde arkasında yoğun diplomatik görüşmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Günlerdir konuşulan kriz eğer çözülmezse İsrail, bu gece veya sabah saatlerinde şafak operasyonu yapabilir.  

Eğer İsrail engellemez ise gemilerin yarın sabah Gazze sularında olması bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
Apartheid rejimi İsrail’in sistematik saldırıları sonucu harabeye dönen Gazze’de, İHH İnsani Yardım Vakfı enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor ve bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştiriyor.
24.10.2025
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025