İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Akdeniz'de kriz büyüyor, Türkiye’nin devreye girmesi bekleniyor
Filistin’e insani yardım malzemesi taşıyan gemiler, İsrail tarafından taciz edilmeye başlandı. 6 gemi henüz uluslar arası sularda olmasına rağmen İsrail, savaş gemilerinin takibine takıldı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 31.05.2010

Havadan da helikopter ve insansız uçaklar, gemileri takip ediyor. İsrailli yetkililer, sürekli Mavi Marmara gemisinin kaptanını arayarak taciz ediyorlar.

İsrail’in rotanızı değiştirin talebine gemi kaptanından hayır cevabı geldi. Bu arada gemide bulunan 578 yolcuya can yelekleri dağıtıldı. Bazı yolculara gaz maskesi dağıtıldı. Gemidekiler teyakkuz haline geçti. İsrail her an gemilere müdahale edebilir. Operasyonda bulunabilir.

Gemideki aktivistler, canlı yayınlarla dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Gemide, kadınlar, çocuklar,  yaşlılar var. Gemi tamamen sivil insanlardan oluşuyor. İsrail, gaz ve ışık bombalarıyla olası bir saldırısı kargaşaya yol açabilir.

BAŞBAKANIN DEVREYE GİRMESİ BEKLENİYOR

Bu arada Akdeniz’deki kriz büyürken Türkiye’nin devreye girmesi bekleniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın devreye girerek İsrail’in olası bir operasyonuna engel olması bekleniyor.

Akdeniz’de taciz devam ederken perde arkasında yoğun diplomatik görüşmelerin yapıldığı ifade ediliyor. Günlerdir konuşulan kriz eğer çözülmezse İsrail, bu gece veya sabah saatlerinde şafak operasyonu yapabilir.  

Eğer İsrail engellemez ise gemilerin yarın sabah Gazze sularında olması bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024