İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Darfur’da Ramazan bereketi
İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın en fakir bölgelerinden olan Sudan’ın Darfur bölgesine Ramazan yardımlarını ulaştırdı. İHH bölgede ayrıca 2 cami ile 4 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.
Afrika 15.09.2009

Darfur , Sudan'ın devasa çöl ve çorak arazilerinin batı kesiminde 510 bin kilometrekare toplam alanı bulunan ve tamamı Müslüman 6 milyon nüfuslu, Fransa 'nın yüzölçümüne eş bir eyalet. Darfur 'da yaşayanların çoğunluğu yerli Afrikalılardan oluşurken Arap nüfus, bölgenin yüzde 40'ını oluşturuyor.

Devasa uranyum ve petrol yataklarıyla ünlü Darfur 'da ABD , Fransa ve Çin bölgenin kontrolü için mücadele veriyor. Bunun için yerel kabileler sürekli olarak Sudan hükümetine karşı kışkırtılarak bölgenin istikrara kavuşması engelleniyor. Buradaki bazı Arap kabilelerinin de kontrolsüz hareketleri düşmanlığa tuz, biber ekmiş.
Darfur’da yaklaşık 1 milyon insan mülteci kamplarında yaşıyor. Bölgede 5 yıldır süren iç karışıklıklar ve çatışmalar, binlerce insanın ölümüne, 2 milyon üzerinde insanın evini terk ederek başka yerlere sığınmasına ve 4 milyon  insanın da insanî yardıma muhtaç duruma gelmesiyle sonuçlandı.

Daha önce bölgede birçok sosyal kalkınma projesine imza atan İHH İnsanî Yardım Vakfı ekipleri, 30 bin insanın sığındığı Selam Mülteci kampında 1000 aileye Ramazan kumanyası dağıttı. Yapılan yardımla en azından bir süreliğine bu insanların gıda sorunları çözülmüş oldu. 

İHH ekipleri ayrıca 280 yetime bayramlık elbise, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

İHH ekipleri Nyala’daki 2 bin Kur’an Kursu öğrencisine de Kur’an-ı Kerim dağıttı. Bu öğrenciler, daha önce tahta levhalar üzerinde Kur’an eğitimi alıyorlardı.
Mülteciler şehri olarak bilinen Nyala’da bölgedeki okullara yakın 4 su kuyusu açıldı. Böylelikle öğrencilerin ve bölge halkının su sıkıntısı sorunu çözülmüş oldu.
Program çerçevesinde Hacı Abdülgani Aksüs caminin açılışı da gerçekleştirildi. Caminin açılışına bölgenin maliye, insani yardım bakanları, valisi ve belediye başkanı katıldı. Cami 120 m2 alan üzerine 2 kattan oluşuyor.  9 metrelik minaresi Nyala şehrinin her tarafında görünüyor.  Matar semtinde ise İzmit Gönüllüleri Caminin açılışı gerçekleştirildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024