İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Depremin vurduğu Endonezya yardım bekliyor
Son 1 hafta içerisinde şiddetli depremlerin meydana geldiği Endonezya’da en az 100 kişi hayatını kaybetti, 400’ü aşkın Endonezyalı da yaralandı. İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgeye acil yardım çalışması başlattı.
Endonezya 08.08.2018

Endonezya’nın 3.5 milyon nüfusuna sahip Lombok adasında 29 Temmuz’da 6.4 şiddetinde ilk deprem, 5 Ağustos’ta da 7 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Depremin ana sebebi Rinjani volkanik dağının faliyete geçmesi ile oldu. Yanardağın faaliyete geçmesiyle toplamda 564 artçı deprem meydana geldi ve yaklaşık 1 hafta daha sürmesi bekleniyor.

Depremlerin etkisiyle sahil kesiminde deniz suyunun 9 cm. yükseldiği tespit edildi. Tsunami uyarısı verilmesine rağmen henüz herhangi bir Tsunami yaşanmadı. Olası bir Tsunami olayı ve Rinjani yanardağının faaliyette olup artçı depremlere sebebiyet vermesiyle yaklaşık 10 bin 62 kişi güvenli alanlarda toplatıldı. Endonezyalılar, kontrollü şekilde güvenli alanlarda bekletiliyor ve ihtiyaç duyulan temel yaşam malzemelerinin dağıtımları devam ediyor.

depremin-vurdugu-endonezya-yardim-bekliyor.jpg

Bilanço

Meydana gelen depremler sonrasında;

-En az 100 kişi hayatını kaybetti

-401 kişi yaralandı

-10 bin 62 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi

-5 bin 448 ev, 37 dükkan, 15 okul, 5 cami, 55 hastane ve 1 köprü hasar gördü

depremin-vurdugu-endonezya-yardim-bekliyor5.jpg

Yardım çalışmaları başladı

İhtiyaç duyulan temel yaşam malzemelerinin giderilmesi için İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, bugüne kadar; ilk yardım ekipmanları, gıda, su, battaniye, kıyafet ve çadır yardımında bulundu.

depremin-vurdugu-endonezya-yardim-bekliyor6.jpg

Acil Yardım Çalışmaları sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle bölgedeki Acil Yardım Çalışmalarına devam edecek. Hayırseverler, ACİL YARDIM yazıp 3072’ye SMS gönderdiğinde 5 liralık yardımda bulunabilecek. Daha fazla yardım etmek isteyen bağışçılar ise İHH’nın internet sitesinden ya da banka hesap numaralarından Endonezya halkına destek olabilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024