İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Gutalı çocuklara gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'da zor koşullar altında yaşayan 5 bin çocuk için gıda paketi dağıttı.
Suriye 30.11.2017

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Doğu Gutalı 5 bin çocuğa gıda paketi dağıttı.

dogu-gutali-cocuklara-gida-yardimi-3.jpg

“Bebekler açlıktan öldü”

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, 5 yıldır rejimin kuşatma altında tuttuğu 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta’da gıda ve ilaç krizinin giderek büyüdüğünü belirtti. Tosun, "Kuşatmanın başladığı dönemden bu yana Doğu Guta’ya yönelik yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En son içerisinde bebek maması, süt ve çeşitli besin maddeleri bulunan 5 bin gıda paketini çocuklara dağıttık" diye konuştu.

Muhasara bölgesindeki bebeklerin temel besin kaynaklarından yoksun olduğunu dile getiren Tosun, "Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıkla mücadele ediyor. Doğu Guta’da bazı bebekler besin ve ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

dogu-gutali-cocuklara-gida-yardimi-5.jpg

Suriyeliler yardım bekliyor

Hayırseverler, Suriye’deki çalışmalara destek olmak için bütün operatörlerden SURİYE yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca İHH’nın banka hesaplarına “SURİYE” açıklaması ile birlikte bağış yaparak vakfın bölgedeki çalışmalarına yardımcı olabilir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

dogu-gutali-cocuklara-gida-yardimi-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024