İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Türkistan Sempozyumuna sayılı günler kaldı
Hür Doğu Türkistan Sempozyumu’na sayılı günler kaldı. 20 Mart 2010 Cumartesi günü Zeytinburnu Sanat ve Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da başlayacak sempozyum öncesi hazırlıklar sürüyor. Türkiye’de ilk
Çin, DoğuTürkistan, OrtaAsya 16.03.2010

Doğu Türkistan, Çin’in en batısında bulunan bölgenin adı. Yüz ölçümü olarak Türkiye’nin 2 katı büyüklüğünde. Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklara sahip. 

Bölgede 35 milyon Müslüman Uygur Türk’ü yaşıyor. 1949 yılında Çin’in bölgeyi kendi toprağı ilan etmesiyle işgal altına alındı. Yarım asırdan uzun bir süredir Çin baskısı Uygur halkının hayatından hiç eksik olmadı.  

Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerine ve baskılara dikkat çekmeyi amaçlayan Hür Doğu Türkistan Sempozyumu’na sayılı günler kaldı. 20 Mart 2010 Cumartesi günü Zeytinburnu Sanat ve Kültür Merkezi’nde saat 09.30’da başlayacak sempozyum öncesi hazırlıklar sürüyor. Türkiye’de ilk defa düzenlenen sempozyumla dünyanın dikkati 2.5 asırdır işgal altında bulunan Doğu Türkistan coğrafyasında yaşananlara çekilecek. Yurt dışından ve yurt içinden önemli konukların katılacağı sempozyuma tüm vatandaşlar davetli. 

Sempozyumu aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan İstanbul Barış Platformu düzenliyor. 

Sempozyumun ilk gün oturumlarında Prof. Dr. Alimcan İnayet, Prof. Dr. Alaeddin Yalçınkaya, Dr. Ekrem Hicazi, Seyit Tümtürk, Tibet Ruhani Lideri Dalay Lama’nın Cenevre-İsviçre’deki temsilcisi Tseten Samdup Chhoekyapa, Dr. Meryem Hâkim, Av. Nuri Türkel, Dr. Ataullah Şahyar,  Prof. Dr. Macide Mahluf ve Ahmet Faruk Ünsal konuşmalar yapacak.

İkinci gün oturumlarında ise Prof. Dr. Dru Gladney, Ahmet Emin Dağ, Doğu Türkistanlı akademisyen Yrd. Doç. Dr. Erkin Emet, Ünlü gazeteci Fehmi Huveydi, Av. Gülden Sönmez, Örkeş Devlet ve Dr Yang Jianli konuşacak.

Hür Doğu Türkistan Sempozyumu, bölgede yaşanan sıkıntıları doğru bir şekilde uluslar arası topluma aktarmayı amaç edinirken sorunun çözümüne dair plan ve projeler üretmeyi de hedefliyor. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024