İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Türkistanlı ailelere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Küçükçekmece’de yaşayan 134 Doğu Türkistanlı aileye nakdi sosyal yardımda bulundu.
DoğuTürkistan 25.02.2019

Doğu Türkistan’da Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Uygur ailelerin dramları bitmek bilmiyor. Doğu Türkistanlı aileler, maddi yetersizlik nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla yürüttüğü kış kampanyası kapsamında İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlı ailelere desteklerini sürdürüyor.

Son olarak İHH, hayırseverlerin destekleriyle Küçükçekmece’de yaşayan 134 Doğu Türkistanlı aileye nakdi sosyal yardımda bulundu. Yardımlardan 817 kişi istifade etti.

ic1.jpg

Doğu Türkistanlı Müslümanlar zulüm altında

Doğu Türkistan yaklaşık iki yüz yıldır işgal altında. 1949’da Çin tarafından ilhak edilen bölgede zulüm ve hak ihlalleri devam ediyor. Doğu Türkistanlılar hala asıl vatandaş olarak kabul edilmiyor. Bölgede yaşayan Müslüman azınlıkların ibadet etmesi, başörtü takması ve sakal bırakması yasak. Yerlerinden edilenlerin toprakları işgal ediliyor.

İHH, 20 yıldır mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için çalışmalar yürütüyor. İHH, yaşadıkları zulmü duyurmak için bilinçlendirme çalışmaları yapıyor ve insan hakları ihlalleri ile zorluklara karşı yardımlar ulaştırıyor.

dogu-turkistan.jpg

Yardım için

Hayırseverler, DOĞU TÜRKİSTAN yazıp 3072’ye SMS göndererek yapacağı 5 TL yardım ile zulüm altında yaşayan Doğu Türkistanlı’ların elinden tutabilir ve onlara umut olabilir.

2ic.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024