İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dubai’de katarakt toplantısı
Maddi imkansızlık ve medikal yetersizlik nedeniyle Afrika’da her yıl binlerce kişi katarakt sonucu görme yetisini kaybediyor.
Afrika, Filistin, Nijer, Somali, Sudan 22.11.2011

Kataraktla mücadele noktasında iş birliği yapan farklı yardım kuruluşları Dubai’de bir araya geldi.

Dünya genelinde en çok Afrika’da görülen ve körlüğe yol açan katarakt sebebiyle her yıl çok sayıda Afrikalı gözlerini kaybediyor. Ancak aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da bulunduğu onlarca yardım kuruluşunun gerçekleştirdiği ameliyatlarla yine on binlerce katarakt hastası Afrikalı tekrar görüyor. Afrika’da kataraktla mücadele çerçevesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları PB Union ve İslam Kalkınma Bankasının birlikte düzenlemiş olduğu katarakt ile mücadele toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve Katarakt Proje Koordinatörü ihsan Özyürek de katıldı.

Afrika’da katarakt ameliyatları gerçekleştiren, İHH İnsani Yardım Vakfı, Noor Dubai, World Health Organization, PB Union, Al Basar International Foundation, Sheikh Zayed Foundation, MEACO(Middle East Africa Council of Ophthalmology), CHEF International ve Vision 2020 kuruluşları bir araya gelerek, katarakt konusunda 2012 yılı için yapılacak çalışmaları gündeme aldı.

İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, bölgede çalışma yapmak isteyen kurumlara katarakt konusunda vakfımızın 5 yılık tecrübesini anlatan bir sunum geçekleştirdi. Gelecek projelerde birlikte çalışma yapacakları kurumlarla IHH’nın deneyimlerini paylaşan Aydın, Afrika halkının en büyük sorunlarından olan katarakt körlüğü ile mücadele noktasında daha büyük adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda, 2012 yılında gerçekleştirilecek projelerle ilgili; Nijer’in başkenti Niamey’de bir yerel hastane kurulması, Somali’de 5 bin, Sudan’ın Beyaz Nil ve Kesele eyaletlerinde 10 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilmesi ve Filistin okullarında göz taraması yapılması karara bağlandı. Projelerin bütçelenmesi için ise İslam Kalkınma Bankası ve İHH Ocak ayında İstanbul’da tekrar bir araya gelecekler.

KATARAKT yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024