İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya Çatışma Bölgeleri: Kudüs
Genç İHH’nın Üsküdar’da düzenlediği “Dünya Çatışma Bölgeleri: Kudüs” konferansı, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Dr. Ahmet Emin Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Filistin 16.01.2018

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Kudüs’te yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra ise kürsüye Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Dr. Ahmet Emin Dağ çıktı.

ahmet-agirakca.jpg

“Kudüs, bizden demirle alındı ancak tekrar demirle geri alınabilir”

Sözü önce Ahmet Ağırakça aldı ve Peygamber Efendimizin bir Hadis-i Şerifi ile söze başladı. Ağırakça, şunları söyledi:

“Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) şöyle buyuruyor; ‘İbadet maksadıyla sadece üç yere yolculuk yapılır: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa.’ Sapı bizden olan baltalar insanların zihinlerini bulandırmak için Mescid-i Aksa’nın yerini saptırarak Mekke’ye çok yakın başka bir yerde göstermektedir. Bunun Yahudilerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaradığı yoktur, ya cehalet ya hıyanettir!

Kudüs, aynı bir memura devlet tarafından zimmet edilen eşyaları gibi Müslümanlara Hz. Peygamber tarafından zimmet edilmiştir. Kudüs, sosyal medya hashtag’larıyla, konferans ve eylemlerle geri alınamaz. Bunlar sadece safımızı belli eden etkenlerdir. Kudüs, bizden demirle alındı ancak tekrar demirle geri alınabilir!”

ahmet-emin-dag.jpg

“Kudüs, Filistinliler tarafından satılmamıştır”

Ağırakça’nın ardından sözü, Ahmet Emin Dağ aldı. “Kudüs, Filistinliler tarafından satılmamıştır” diyerek sözlerine başlayan Dağ ise şöyle konuştu:

“Kudüs topraklarının sadece %0,9’u baskılar neticesinde satılmıştır, %99,1’i satılmamış ve barbarca işgal edilmişken Kudüs için Filistinliler tarafından satıldı demenin mantığa sığar bir yanı yoktur. 1967’de Arap-İsrail savaşı diye bir şey olmadı, İsrail’in gece baskını yani tek taraflı işgalidir. ABD’nin verdiği uydu verileri sayesinde Arap ve Ürdün havalimanları vuruldu adına da Arap-İsrail savaşı dendi.

İsrail’in İslami görüntüyü değiştirme amacıyla İslami Eserlere restorasyon yasağı ve İslam mimarisine ait hiçbir bina dikimine izin vermemesinden dolayı şehir kimliği Yahudi Kenti’ne dönüştü.”

genel.jpg

Hediye takdimi

Program sonunda Genç İHH Eğitim Koordinatörü Akif Bilgiç, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Dr. Ahmet Emin Dağ’a Mescid’i Aksa maketi hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022