İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Dünya yetimleri İstanbul’un keyfini çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslar arası Çocuk Buluşması kapsamında Türkiye’ye gelen yetim çocuklarımız kendileri için düzenlenen eğlence programlarıyla İstanbul’un keyfini çıkarıyor.
16.10.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslar arası Çocuk Buluşması kapsamında Türkiye’ye gelen yetim çocuklarımız kendileri için düzenlenen eğlence programlarıyla İstanbul’un keyfini çıkardı.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın farkı ülkelerinden “Sponsor Aile Sistemi” ile desteklediği yetimleri 2005 yılından bu yana Uluslararası Çocuk Buluşması ile bir araya getirdi.

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek buluşma için Moritanya, Somali, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan ve Sri Lanka'dan 75 yetim çocuğumuz İstanbul'a geldi.

VİALAND’DA UNUTULMAZ BİR GÜN
Hazırlanan on günlük program kapsamında Türkiye’deki yetimlerimizle birlikte 115 çocuğumuz çarşamba gününü eğlence merkezi Vialand'da geçirdi. Atlıkarınca, safari tüneli, çılgın nehir, viking, zindan ve cesur sürücüler gibi çeşitli ünitelerde oyunlar oynayan çocuklar çizgi film karakteri kostümü giyen animatörlerle de dans ettiler. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklarımız unutulmaz bir gün yaşadı.

ÖNEMLİ ZİYARETLER
13 Ekim Pazartesi gününden itibaren Türkiye’ye gelen yetim çocuklar Yenişafak, TV Net, Kanal 7, Ülke TV, Haber 7, Anadolu Ajansı, TRT, Yeni Akit, Kanal 24, Star, Sabah, Takvim olmak üzere bir çok medya kuruluşu ile İstanbul Valiliği’ni ziyaret etti. Yetimlerimiz ayrıca Ankara’da Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuğu oldular.

İHH, yetimlerin sesini duyurmak ve onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak amacıyla iki yılda bir organize ettiği Uluslararası Çocuk Buluşmaları’nın bu sene altıncısını düzenledi. Büyük buluşma 18 Ekim Cumartesi günü, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


 

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025