İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünyanın en büyük konteynır kenti Kilis’te kuruldu
İHH, Kuveyt Emiri Başdanışmanı ve Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu Başkanı Dr. Abdullah Matooq ile birlikte Kilis’in Elbeyli ilçesine kurulan konteyner kenti ziyaret etti.
Suriye, Türkiye 27.06.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt Emiri Başdanışmanı ve Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu (IICO Islamic Charitable Organization) Başkanı Dr. Abdullah Matooq ile birlikte, Suriyeli sığınmacılar için Kilis’in Elbeyli ilçesinde kurulan konteyner kenti ziyaret etti.

 

Yaklaşık 5 bin sığınmacının kaldığı konteyner kente yapılan ziyarete IICO başkanı ve yetkilileri ile Kuveyt Emiri Başdanışmanı ve Uluslararası İslami Yardım Organizasyonu Başkanı, eski Kuveyt Adalet Bakanı Dr. Abdullah Matooq’un yanı sıra Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kavakdan, Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu ve Kilis Masası Sorumlusu Erhan Yemelek katıldı.

 

Ziyaret öncesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Dalmaz “Müslümanlar olarak kardeşlerimizin ayağına diken batsa bizim içimiz acır. Suriyeli misafirlerimize insani desteğe devam edeceğiz” dedi.

 

Ardından söz alan Dr. Abdullah Matooq, Türkiye dışında Ürdün’de de mülteciler için konteyner kent kurmayı planladıklarını belirterek mazlum Suriyeler için ellerinden gelen yardımı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

İHH, AFAD ve Kuveytli yardım kuruluşu IICO işbirliği ile kurulan Elbeyli konteyner kenti dünyanın en büyük konteyner kenti olma özelliğini taşıyor. 3 bin 500 konuttan oluşan kentin içerisinde ayrıca 4 adet okul 2 adet cami 1 sağlık merkezi ve çocuklar için park ve yaşam alanı yer alıyor. İHH ve IICO’nun sponsor olduğu bin konutta yaklaşık 5 bin Suriyeli kalıyor 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024