İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Düşen uçakta iki İHH çalışanı var
Afganistan’da düşen uçakta İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu Faruk Aktaş ve İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız da yer alıyordu. Aktaş ve Yıldız, İHH’nın Kunduz’da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bu
Afganistan, OrtaAsya, Türkiye 16.05.2010

&a

Aktaş ve Yıldız, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Kabil’e dönmek için Pamir havayollarına ait uçağa bindiler, ancak uçak Kabil'e yaklaşık 100 kilometre mesafede düşt mp;uuml;. Uçakta 38 yolcu ve 5 kişilik mürettebat bulunuyordu.

3 bin metre yüksekliğe düşen u&a mp;a mp;c cedil;ağın enkazına ulaşılmaya çalışılıyor. 

Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız, 12 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’dan Afganistan’a yola çıkmışlardı. 

Düşen uçakta ayrıca İHH’nın bölgede partner kuruluş olarak çalıştığı Hedef Derneği’nden de iki kişi bulunuyordu. 

Hedef Derneği Genel Müdür Ahmet Iqbal Yoldaş ve Hedef Derneği Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş da uçaktaydı. Üniversite öğrencisi olan Aynuddin Yoldaş evli ve 1 çocuk babası. Avukat olarak çalışan Ahmet Iqbal Yoldaş ise bekardı.

Umutlar azalıyor

Uçağın düştüğü bölgenin dağlık olması enkaza ulaşmayı zorlaştırıyor. İHH ekiplerinin tüm çabalarına rağmen 17 Mayıs saat 20:24 itibariyle enkaza hala ulaşılamadı. 

Bahattin Yıldız: 

None

1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Dunyabulteni.com sitesinde yazarlık yapıyor. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu var. 

Faruk Aktaş: 

None

1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır’da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi Şeriat Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu var. Ailesi İstanbul’da. 6 ay önce İHH’da çalışmaya başladı. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyor.

 
İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024