İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Duvarları aşarak gelen resimler
Gazzeli çocukların çizmiş olduğu birbirinden güzel resimler, bugün Taksim Metrosu’nda sergilenmeye başlandı. Gazzeli çocukların hayallerini yansıttığı 216 resmin yer alacağı sergi, 1-2 Ocak 2011 tarih
Filistin, Türkiye 01.01.2011

Gazze’nin minik ressamları hayallerini resimlerine yansıttılar

Gazzeli çocukların çizmiş olduğu 216 resim Taksim Metro Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlandı. “Bu benim dünyam” başlıklı resim sergisinde Gazzeli minik ressamlar, yaşadıkları dünyayı ve hayallerini çizdiler. Resimlerde; İsrail’in Filistin etrafına örmüş olduğu duvar, Mescid-i Aksa’nın zincire bağlanmış hali resmedilerek ambargoya ve işgale hayır deniliyor. Filistinli çocuklar, Gazze’de yaşanan olumsuzlukları gösterdikten sonra “Niçin” diye soruyorlar. Resim sergisi Filistin gerçeğini bütün boyutlarıyla ortaya koyuyor.

Hüsnü Tuna resimlere hayran kaldı

Resim sergisinin açılışına AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna da katıldı. Resim sergisini gezen Tuna, “Filistinli çocuklar, ambargo altında yaşadıkları sıkıntıları resimlerine yansıtmışlar. Bu çocukların resimlerinde özgürlüğün sembolü olan güneş var, güvercin ve duvarları olmayan bir ülke var. Gazzeli çocukların istediği şey özgürlük. İnşallah bir gün özgürlük onlar için hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşür” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise Filistin gerçeğinin bu resimlerde gözler önüne serildiğini ifade etti.

Dereceye giren resimler ödüllendirilecek

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen resim sergisinde dereceye giren eserler ödüllendirilecek.

Gazze’de bulunan ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini Hasan Aycın, Mevlana İdris, Dağıstan Çetinkaya, Rabia Bozkurt, Çiğdem Tavkul ve Turan Dertli gibi seçkin isimler yaptı. İlkokullarda birinciliği 8 yaşındaki Duha Vail, Ortaokullar kategorisinde 14 yaşındaki Muhammed Beşir, Liseler arasında ise 15 yaşındaki Lina Atıf Mesad’in çizidiği resim birinci seçildi. Birinci olan öğrencilere diz üstü bilgisayar, ikincilere kamera, üçüncülere fotoğraf makinesi hediye edilecek.  Mansiyon alan öğrencilere ise bisiklet ödülü verilecek.  Ödüller Mayıs ayında düzenlenecek 5.Çocuk Buluşmasında sahiplerine verilecek.

Resim sergisi, 1-2 Ocak 2011 tarihlerinde açık olacak. Sergi sabah saat 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024