İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ölmek üzere olan Suriyeli Elazığ’da yaşama döndü
İHH Elazığ anlamlı bir yardıma daha imza attı. Suriye’de yaşanan savaşta ağır yaralanan Muhammed Elbahar Elazığ’da Anadolu Hastahanesinde yeniden yaşama döndürüldü.
Suriye, Türkiye 04.06.2014

Suriye’den Elazığ’a İHH Vakfı tarafından ölmek üzereyken getirilip, Anadolu Hastahanesin de tedavi altına alınan Muhammed Elbahar’ın yaşamı damardan aldığı besinlerle devam ettirilirken, hastanede tedavi süresinde doktor ve hemşirelerin uyguladığı yoğun tedavi sayesinde eski sağlığına tekrar kavuştu.



KİMSESİZ SURİYELİ MUHAMMED’İ SEMRA HEMŞİRE YALNIZ BIRAKMADI

Suriyeli gencin kendisine bakan hemşire Semra Aydoğdu’nun eline eğilip öpmek isteyerek teşekkür etmesi ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Hastahanede kendisine çok iyi bakıldığını ifade eden Suriyeli genç Muhammed Elbahar ise hastanede yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:
“Buraya geldiğim ilk günden bu yana hastanenin tüm doktorları ve hemşireleri bana çok iyi baktılar. Beni buraya getiren ve tedavimi üstlenen İHH’ya ve Anadolu Hastanesine çok teşekkür ediyorum. Eski sağlığıma kavuştum ve biran evvel ülkeme geri dönüp aileme ve yakınlarıma kavuşmak istiyorum”

SEMRA HEMŞİRE BANA ANNEM GİBİ BAKTI

Semra hemşirenin elinden öpmek isteyen Suriyeli genç Muhammed Elbahar, “Semra hemşire bana annem gibi baktı. Allah ondan razı olsun, hiçbir şeyi benden esirgemedi. Doktorların bana verdiği ilaçları nasıl kullanmam gerektiğini ben bilmediğim için Semra hemşire bana baktı ve annem gibi o ilaçları bana kullandırdı, yemeğimi getirdi. Allah kendisinden ve İHH Vakfı ile hastane yönetiminden razı olsun” dedi.



SEMRA HEMŞİRE: “BEN VE ARKADAŞLARIM GÖREVİNİ YAPTI”

Hemşire Semra Aydoğdu ise “Ben bir şey yapmadım, sadece işimi ve görevimi hakkıyla yerine getirmek istedim. Sağ olsun arkadaşlarım ve hocalarımızla birlikte uygulanan tedavi sonrası, yaralı gencimiz eski sağlığına kavuştu” diye konuştu.

İHH ELAZIĞ BAŞKANI KILIÇ: “DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜRLER”

Yaralı gencin hastaneye getirildiğinde çok ağır bir durumda olduğunu ve neredeyse tüm bağırsaklarının dışarıda olup, kurtlanmaya başladığını ifade eden İHH Elazığ Başkanı Metin Kılıç; doktorlar Mehmet Çetin, Ali Atilla ve Semra hemşire ile hastane yönetimine teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Muhammed bağırsaklarındaki durum nedeniyle normal besinler alamayıp damardan almış olduğu besinlerle yaşama tutunuyordu. Buda yeterli gelmiyor ve yetersiz beslenme nedeniyle aşırı kilo kaybına uğramıştı. Muhammed Elbahar’ın hastaneye geldiğinde adeta bir iskelet görünümündeydi ve şimdi hem kilo aldı hem de sağlığına kavuştu.”

Tedavisinin ardından taburcu işlemleri başlatılan Suriyeli genç Muhammed Elbahar, İHH Elazığ yardımlarıyla ağabeyi Ali Elbahar ile birlikte Suriye’ye ailesinin yanına gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024