İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ebru susuz coğrafyalar için suya dönüşüyor
Bir grup ebru sanatçısı tarafından organize edilen ve elde edilecek gelirle Afrika'da su kuyusu açılacak "Ebru susuz coğrafyalar için suya dönüşüyor" sergisi, Eyüp'te açıldı.
Türkiye 13.06.2013

Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Sergi Salonu'ndaki sergi, 18 Haziran'a kadar görülebilecek.

Sergi hakkında bilgi veren ebru sanatçısı Âmine Kutluay, serginin, gönüllü ebru sanatçılarının eserlerinden oluşan bir seçki olduğunu söyledi.

Ebru sanatıyla ilgili genelde kursiyer ve sanatkârların kişisel sergiler açtıklarını aktaran Kutluay, bu sergiyle amaçlarının hayır yapmak olduğunu belirtti.

Kutluay, hayır sergisi için İHH İnsani Yardım Vakfı ile bağlantıya geçtiklerini kaydederek, sergiden elde edilecek gelirle Afrika ülkelerinden Çad ya da Kenya'da bir su kuyusu açtıracaklarını ifade etti.

"EBRU SUSUZ COĞRAFYALAR İÇİN SUYA DÖNÜŞSÜN İSTİYORUZ"

Sergide 50 eserin yer aldığını dile getiren Kutluay, "Çerçevelemediğimiz, daha az maliyetli eserler de var. 10 bin liraya ihtiyacımız var. Eserlerin fiyati, 75 ila 200 lira arasında değişiyor. Daha hacimli eserlerin fiyatı, gönüllülerin fiyat biçmesiyle netleşecek. Afrika'da dünyanın diğer yerlerine göre temiz suya daha çok ihtiyaç var. Ebru susuz coğrafyalar için suya dönüşsün istiyoruz. Bu su, buradan oraya damlayacak" diye konuştu.

Kutluay, hayır severleri sergilerini görmeye ve kendilerine destek vermeye davet etti.

Ebru usta öğreticisi Tuğba Karakaş da sanatlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmayı istediklerini belirterek, "Bizden çok uzaklarda ama temiz suya ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım etmek istedik. Elde edilecek gelirle Afrika'da bir su kuyusu açılacak. Dilerim bu sergi sonunda amacımıza ulaşırız" ifadelerini kullandı.

Sergide, 25 kadın sanatçının eserinin yer aldığını anlatan Karakaş, sanatçılara teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022